Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

5 beden inceltiyor | Güzellik makyaj

5 beden inceltiyor | Güzellik makyaj

Sabahları Türk kahvesinin içine 1 kaşık ekleyin! Açlığı bitiriyor, 5 beden birden inceltiyor
Zayıflamak çoğu birey için zorlayıcı olabilir. İstikrarlı ve düzenli olarak sağlıklı beslenme ile egzersizin birlikte yapılması önemlidir. Ancak kilo verme sürecinde tüketeceğiniz belirli besinler bu dönemi kolaylaştırabilir ve hızlandırabilir. Faydaları üzerinde çoğu uzmanın hemfikir olduğu Türk kahvesinin içerisine ekleyeceğiniz bir malzeme kısa sürede belirgin kilo kayıpları sağlayabilir.

Hem şeker ihtiyacınızı karşılayacak hem de kahvenizi lezzetlendirecek o tarif ise şu şekilde…

Sabahları kahve tüketimi metabolizmanızı hızlandırmada etkili bir yöntemdir. Buna karşın içerisine bir kaşık tarçın eklerseniz kilo kaybetme sürecinizi çok daha kolaylaştırabilirsiniz. Bu şekilde iştahınız da kapanacağı için diyet sürecini daha verimli geçirebilirsiniz. Gereksiz atıştırmalık ve aşırı kalori alımından da kaçınabileceğiniz için farkı kısa sürede görebilirsiniz. Tarçın, aynı zamanda antienflamatuar etkileri ile vücutta biriken iltihabın kolayca atılmasını ve daha sağlıklı olmanızı sağlar.

ZAYIFLAMANIN ANAHTARI O İÇECEK

Tarçınlı Türk kahvesi yapımı oldukça basittir. Tek yapmanız gereken şeker ile tarçının yerini değiştirmek.

1 kahve bardağı suyu cezvenin içerisine alıp içine de 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ve 1 çay kaşığı tarçın eklemeniz yeterlidir. Ardından ocakta kısık ateşte köpürene kadar pişirip soğumadan bardağa alarak tüketebilirsiniz. Bu sayede hem metabolizmanızı hızlandıracak hem de kan şekerinizde oluşacak ani dalgalanmaların önüne geçebileceksiniz.

KAHVENİZE TARÇIN EKLEDİĞİNİZDE NE OLUR?

ZENGİN BİR ANTİOKSİDAN KAYNAĞIDIR

Antioksidan denildiğinde ilk akla gelen belirli meyve ve sebzeler olsa da tarçın da yüksek miktarda antioksidan içeren gıdalardan biridir. İçerdiği bu yüksek antioksidan miktarı nedeniyle tüketilmesi önerilir.

İŞTAHI KAPATIR

Kilo verme sürecinde iştahınızı azaltmak adına kahve tüketimi etkili bir yöntemdir. Ancak tarçın ekleyerek bu etkiyi daha da artırmanız mümkündür. Vücuttaki insülini stabil hale getirerek ani kan şekeri dalgalanmalarını engelleyeceğinden tarçın İştahın da kapanmasına yardımcı olur.

KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Kahvenizi şekerli içmeyi seviyorsanız şeker yerine tarçın sizin için de ideal bir tercih olacaktır. Şekerin size vereceği zararlı etkileri ve fazladan kaloriyi engelleyebileceği gibi tatlı hissini de verecektir.

Buna ek olarak kahvenin tarçınlı tüketimi baharatın etkisiyle kan şekerinin ani yükseliş ve düşüşlerinin önüne geçerek oluşabilecek iltihaplanmayı de engeller.

BESİN DEĞERLERİ OLDUKÇA YÜKSEKTİR

Baharatlar arasında en faydalı olanlardan biri olan tarçının sadece 1 çorba kaşığında bile 4 gram lif bulunmaktadır. Aynı zamanda bu miktar günlük alınması gereken kalsiyumun %8'ini, K vitamininin %3'ünü, demirin %4'ünü ve manganezin ise %68'ini karşılayacaktır.

KAHVEYİ ŞEKERSİZ TÜKETMENİZE YARDIMCI OLUR

Tarçını tek başına tükettiğinizde tadı size acı gelebilir. Buna karşın içecek ve yiyeceklere kattığınızda farklı bir aroma elde edersiniz.

Kahve içerken içerisine tarçın eklemek daha lezzetli bir tat almanıza yardımcı olacaktır. Bu sayede şeker kullanmadan daha sağlıklı bir şekilde tüketilebilir. Dilerseniz toz tarçını kahvenizi yaparken içerisine ekleyebilir ya da çubuk formunda olanlarını içine katın, her iki şekilde de aynı lezzeti katacaktır.

BAĞIŞIKLIĞINIZI GÜÇLENDİRİR

Tarçın tüketimi sinüste oluşacak rahatsızlıkların önüne geçer, boğaz ağrısını engeller ve hatta alerjilere karşı koruyucu bir kalkan olur. Yüksek antioksidan içeriği sayesinde vücuttaki bakterilerin çoğalmasını engeller, kolesterolü dengeler ve genel sağlığınızı korur.

BEYİN SAĞLIĞINI DESTEKLER

Sabahları içtiğiniz kahvenin içerisindeki kafein zihni canlandırırken tarçın ise bilişsel işlevlerin daha etkin çalışmasını sağlayacak ve beyin fonksiyonlarını düzenleyecektir.

Sadece tarçını koklamanın bile beynin bilgileri işleme becerilerini geliştirmeye yardımcı olduğu be sindirimi kolaylaştırdığı bilinmektedir.

YORGUN HİSSETMEYİ ÖNLER

Uyandığınızda içtiğiniz Türk kahvesinin içerisinde 1 kaşık tarçın eklemek size yorgun hissettiğiniz günler için fazladan enerji sağlayabilir. Tarçının iki görevi vardır; öncelikle kan şekerinizi sabit ve sağlıklı düzeyde tutar, buna ek olarak ise daha enerjik hissetmenizi sağlar.

KALP HASTALIKLARINDAN KORUR

Yapılan araştırmalar tarçın tüketiminin kalp sağlığını desteklediğini ve kalp hastalıkları riskini azalttığını göstermektedir.

Sonuç olarak arterlerin tıkanması gibi kalple ilgili sağlık sorunlarına yol açan zararlı trigliseritleri %30 düşürdüğünü belirlenmiştir.

Giriş tarihi: 07.12.2023

Kaynak Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com