Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Diyetsiz kilo ver | Güzellik makyaj

Diyetsiz kilo ver | Güzellik makyaj

Diyetsiz 1 haftada 3 kilo verin! Suya birkaç damla damlatmak yetiyor, metabolizmayı ateşliyor
Kilo verme süreci, sağlıklı bir yaşam tarzı benimseme ve kilo kontrolünü sürdürme amacıyla atılan önemli bir adımdır. İlk adım, beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmektir. Bu noktada tüketeceğiniz belirli besinler de zayıflama sürecinizi hem hızlandırabilir hem de kolaylaştırabilir.

Limon, diğer faydalarının yanı sıra, kardiyovasküler sağlığınızı desteklemeye, böbrek taşlarına ve anemiye karşı korumaya yardımcı olabilecek besinler içerir. Limonlar C vitamini, lif ve çeşitli faydalı bitki bileşikleri açısından zengindir. Hatta, kalp sağlığını, kilo kontrolünü ve sindirim sağlığını destekleyebilir. İşte limonun kanıta dayalı tüm faydaları…

KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER

Limon iyi bir C vitamini kaynağıdır. Bir limon, referans günlük alımın %51'i olan yaklaşık 31 mg C vitamini sağlar. Araştırmalar, C vitamini açısından zengin meyve ve sebze yemenin kalp hastalığı ve felç riskini azalttığını gösteriyor.

Ancak kalbinize iyi geldiği düşünülen yalnızca C vitamini değildir. Limondaki lif ve bitki bileşikleri kalp hastalığı için bazı risk faktörlerini de önemli ölçüde azaltabilir. Örneğin bir çalışma, bir ay boyunca günde 24 gram narenciye lifi ekstresi yemenin toplam kan kolesterol düzeylerini azalttığını ortaya çıkardı.

Limonlarda bulunan bitki bileşiklerinin (hesperidin ve diosmin) de kolesterolü düşürdüğü bulunmuştur.

ZAYIFLAMAYI KOLAYLAŞTIRIR

Limonun içindeki çözünür pektin lifinin midenizde genişleyerek daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olmasıdır.

Limonlu sıcak su içmenin kilo vermenize yardımcı olacağını öne süren çalışmalar da bulunmaktadır. Suyun kilo verme sürecine etkisi de yapılan birçok çalışmayla kanıtlanmıştır. Günlük olark içtiğiniz suyun içerisine birkaç damla limon sıkmanız, ve hatta dilerseniz limon dilimleri eklemeniz kısa sürede ciddi kilo kayıpları yaşamanıza yardımcı olabilir.

Limonun tok tutma ve iştahı azaltma özelliğinin yanı sıra metabolizmayı hızlandırma etkisi de size zayıflama sürecinde destek olacaktır.

Araştırmalar, limon özlerindeki bitki bileşiklerinin çeşitli şekillerde kilo alımını önlemeye veya azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bir çalışmada limon tüketmenin az kilo ve vücut yağına sahip olmayı sağladığı gözlemlendi.

BÖBREK TAŞLARINI ÖNLER

Böbrek taşları, atık ürünler böbreklerinizde kristalleşip biriktiğinde oluşan küçük topaklardır. Bunlar oldukça yaygındır ve bu durumu yaşayan kişiler genellikle bunları tekrar tekrar yaşarlar.

Sitrik asit, idrar hacmini artırarak ve idrar pH'ını artırarak böbrek taşlarının önlenmesine yardımcı olabilir ve böbrek taşı oluşumu için daha az elverişli bir ortam yaratabilir.

Günde sadece 1/2 bardak (125 ml) limon suyu, halihazırda bu taşa sahip olan kişilerde taş oluşumunu önlemeye yardımcı olacak yeterli sitrik asit sağlayabilir. Bazı araştırmalar limonatanın böbrek taşlarını etkili bir şekilde önlediğini de buldu.

KANSIZLIĞI ÖNLER

Demir eksikliği anemisi oldukça yaygındır. Yediğiniz yiyeceklerden yeterince demir alamadığınızda ortaya çıkar. Limon bir miktar demir içerir, ancak öncelikle bitkisel gıdalardan demir emilimini artırarak anemiyi önler.

Bağırsaklarınız et, tavuk ve balıktaki demiri (heme demiri olarak bilinir) çok kolay emer, bitki kaynaklarından gelen demiri (heme olmayan demir) o kadar kolay ememez.

Ancak bu emilim C vitamini ve sitrik asit tüketilerek artırılabilir. Limon hem C vitamini hem de sitrik asit içerdiğinden, diyetinizden mümkün olduğunca fazla demir almanızı sağlayarak anemiye karşı koruma sağlayabilir.

KANSERE YAKALANMA RİSKİNİ AZALTIR

Meyve ve sebzeler açısından zengin sağlıklı bir beslenme, bazı kanserlerin önlenmesine yardımcı olabilir. Bazı gözlemsel çalışmalar, en çok narenciye yiyen kişilerin kanser riskinin daha düşük olduğunu bulmuştur.

Test tüpü çalışmalarında limondaki birçok bileşiğin kanser hücrelerini öldürdüğü görüldü. Bazı araştırmacılar limonda bulunan limonen ve naringenin gibi bitki bileşiklerinin antikanser etkilere sahip olabileceğini düşünüyor.

Hayvan çalışmaları, limon yağında bulunan bir bileşik olan D-limonen'in antikanser özelliklere sahip olduğunu göstermektedir.

Başka bir çalışmada, limonlarda da bulunan beta-kriptoksantin ve hesperidin bitki bileşiklerini içeren mandalina posası kullanıldı. Çalışma, bu bileşiklerin kemirgenlerin dillerinde, akciğerlerinde ve kolonlarında kötü huylu tümörlerin gelişmesini önlediğini keşfetti..

SİNDİRİMİ İYİLEŞTİRİR

Limonun yaklaşık %10'u karbonhidratlardan oluşur; çoğunlukla çözünebilir lif ve basit şekerler şeklindedir. Limondaki ana lif, birçok sağlık faydasıyla bağlantılı, çözünür bir lif türü olan pektindir.

Çözünür lif bağırsak sağlığını iyileştirebilir ve şeker ve nişastaların sindirimini yavaşlatabilir. Bu etkiler kan şekeri seviyelerinin düşmesine neden olabilir. Ancak limondaki lifin faydalarından yararlanmak için posasını da yemek gerekmektedir.

6 günde 3 kilo verme garantili tarif! Yağlarınız cayır cayır yanacak...
Cevizin faydalarını ve besin değerini bilmeyen yoktur. Beyinden, kalp sağılığına, üreme sağlığına kadar faydası olduğu bilinmektedir. Sizin için hem yediğinizden lezzet alabileceğiniz hem de sağlıklı bir şekilde kilo verebileceğiniz bir ceviz diyetiyle geldik. Hem iştahınızı azaltacak hem de kısa vadede fazla kilolarınızdan kurtulabileceksiniz…

Diyet ve kilo verme denilince insanların aklına genelde korkutucu diyet listeleri, aç kalmak gibi konular gelir. Günlük beslenme alışkanlıklarınızı biraz değiştirerek öğünlerinizin yanına da bizim tarifimizde vereceğimiz ceviz tüketimiyle hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek artık sizin için zor olmayacak.

Kilo verme sürecinde aç kalarak veya insan vücuduna uymayan beslenme düzeni uygulandığında hızlı kilo verilse de, sonradan hızlı ve yanlış bir şekilde verilen kiloların ciddi anlamda vücut sağlığına zararları ortaya çıkabiliyor.

Kilo verme sürecinin her insan üzerinde farklı etkiler gösterdiğini ve her zaman aynı sonucu veremeyebileceğini unutmamakta fayda var. Ancak sizlerle paylaşacağımız bu tarifte daha uzun süreler tok kalmanızı sağlayarak sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi hedefliyoruz.

Bu diyeti kanser Kanser, böbrek hastaları, hamile ve emziren anneler dışında, uygulayan her birey aynı şekilde en az altı gün uygulamayla etkili sonuç almaya başlayacak.

Bunun yanında mutlaka diyette planlanan her öğünde en az iki büyük su bardağı su tüketmeli, her gün en az 45 dakikalık yürüyüş yapmalısınız. Günde 5-6 bardağa kadar siyah veya bitkisel çay, dört fincana kadar şekersiz ve sütsüz kahve tüketebilirsiniz.

İşte o mucizevi tarif;

KAHVALTI: 1 adet haşlanmış yumurta, 1 dilim tam yağlı beyaz peynir, 3 tam ceviz, maydanoz, kırmızı biber, salatalık, domates..

ÖĞLE: 1 kase ezogelin veya domates veya tarhana veya mercimek çorbası, 1 dilim tam buğday ekmeği, 1 yemek kaşığı zeytinyağlı bol salata. 3 tam ceviz.

ARA: 1 küçük boy elma veya 10 çilek veya 12 kiraz veya 1 şeftali veya 1 nektarin, 3 tam ceviz.

AKŞAM: Köfteli, firik bulgurlu, lorlu iştah kapatan salata, 1 su bardağı ayran veya kefir.
Giriş tarihi: 13.11.2023
 

Kaynak Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com