Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Saç dökülmesinin çözümü | Güzellik makyaj
Saç dökülmesinin çözümü | Güzellik makyaj

Saç dökülmesi sorununu kökten çözecek! Haftada üç gün saç diplerine uygulayın: Ne kellik kalacak ne açıklık
Saçların uzamasını ve onarımını kolaylaştıran yağ asitleri; vitaminler ve mineraller yönünden zengin olması sayesinde yoğun saç dökülmesini de engelleyebilme kapasitesine sahiptir. Son günlerde bir yağ türü ise; bu noktada özellikle öne çıkıyor.

Saç dökülmesi, 70 yaşına kadar erkeklerin yaklaşık yüzde 70'ini ve kadınların yüzde 40'ını etkileyen yaygın bir sorundur.

Günde 50 ila 100 saç telinin dökülmesi normaldir ancak bundan fazlası fark edilebilir.

Bazı saç dökülmeleri geçici olabilir ve hastalık, stres, kilo kaybı ve kanser tedavisi gibi sebeplerden kaynaklanabilir.

Erkek ve kadın tipi kellik gibi diğer durumlarda ise kalıcı olabilir. Saç dökülmesinin nedeni elimizde olmayabilirken, potansiyel olarak yavaşlatmanın ve hatta olmasını önlemenin yolları vardır.

Biberiye yağının kullanımı genellikle saç büyümesini artırmanın bir yolu olarak belirtilmiştir.

Ancak bir uzman, saç sağlığını iyileştirici faydaları ile öne çıkan alternatif bir yağ önerdi: Kabak çekirdeği yağı! Fakat olası bir alerjen riskine karşı mutlaka öncelikle doktorunuza danışın!

Express.co.uk'ya demeç veren kıdemli trikoloji (saç bilimi) uzmanı Arran Isherwood, kabak çekirdeği yağı kullanılmasını tavsiye etti.

"Kabak çekirdeği yağı son yıllarda saç dökülmesine karşı potansiyel bir çare olarak ilgi görmeye başladı" diyen Isherwood, saç bakımı için altenatif ve bütünsel çözümler arayan kişilerin sayısının artmasıyla birlikte kabak çekirdeği yağına olan ilginin arttığını da sözlerine ekledi.

Kabak çekirdeği yağı etiketinin TikTok'ta neredeyse 18 milyondan fazla görüntüleme alması ise; bu durumun en önemli kanıtlarından biri.

Isherwood, kabak çekirdeği yağının saç dökülmesini nasıl oluyor da bu kadar iyi engellediğine dair soruya önemli cevaplar verdi.

Besin açısından zengin olan omega-3, omega-6 ve omega-9 yağlarının yanı sıra E ve B vitamini, çinko, magnezyum ve selenyum minerallerini de bünyesinde barındıran bu yağ, oldukça etkili sonuçlar ortaya çıkarabiliyor.

Bu besinlerin kombinasyonu saç elastikiyetini, büyümesini ve onarımını destekler ve saç dökülmesine katkıda bulunabilecek kafa derisindeki iltihaplanmayı azaltır.

Bilimsel kanıtlar, bunun diğer saç dökülmesi tedavileriyle birlikte kullanmak veya saç sağlığını geliştirmek ve korumak için saç bakım rutininize dahil etmek için uygun bir çare olabileceğini de gösteriyor. Biberiye yağı ile birlikte kullanılmasında da bir sakınca yoktur.

Uzmanlar, az miktarda kabak çekirdeği yağını saç derinize nazikçe masaj yaparak eşit dağılmasını sağlamanızı öneriyor.

Giriş Tarihi: 05.06.2023
 

Tweet

Kaynak Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com

gizlilik politikası