Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Siyah noktalarla mücadele | Güzellik makyaj
Siyah noktalarla mücadele | Güzellik makyaj

Gözenekleri derinlemesine temizleyen mucize! Siyah noktadan eser bırakmayan o maske...
Siyah nokta, en sık karşılaşılan cilt sorunlarından biridir. Siyah noktalar bazen ne yapsanız da bir türlü geçmez ve görüntüsü kişiyi rahatsız edebilir. Tıkalı gözenek ve siyah noktalardan kurtulabilmeniz için önereceğimiz tamamen doğal maske siyah noktaları bitirecek. Cildi tıkayan yağlardan arındıracak ve gözenekleri temizleyecek. Sizler için mucizevi ve tamamen doğal formülü olan maskeyi araştırdık. İşte detayları…

Ciltte görülen siyah noktalar bir tür akne çeşididir. Siyah noktalar, ciltteki foliküllerin tıkanmasıyla meydana gelir. Sadece yüzde değil sırtta, omuzda, ensede ve kollarda da yer alabilir. Ancak yüzde en sık burunda görülür. Görüntüsü kişiyi rahatsız edebilse de aslında bir sağlık sorunu teşkil etmez. Buna karşın gözenekleri arındırmak için çeşitli yöntemler mevcuttur.

İşte en etkili siyah nokta temizleyen maskeler…

LİMON VE KARBONAT MASKESİ

Bu maskenin içerisindeki karbonat taneleri peeling işlevi görürken limon suyu da bakteri ve mikropları yok eder. Limon ve karbonat maskesi için ilk olarak yüzünüzü suyla yıkayıp kurulayın. Ardından bir kaba 1 tatlı kaşığı karbonat ve macun kıvamını gelmesini sağlayacak kadar limon suyu damlatın. Limonu damlattıktan sonra karışımda köpürmeler meydana gelecektir ve köpürmenin ardından macun kıvamına gelmesi gereklidir. Karışımı, yüzünüzde siyah noktaların yer aldığı bölgelere doğrudan masaj yaparak sürebilirsiniz. Ancak hassas cilde sahip kişilerin bu maskeyi haftada 1 defadan fazla kullanmamaları gerekir.

LİMON VE YOĞURT MASKESİ

İlk olarak cildinizi yıkayarak temizleyin, buhar banyosu uygulayarak gözeneklerin açılmasını sağlayın. Ardından cildinizi nazikçe kurulayın. Daha sonra bir kaba 3 yemek kaşığı yoğurt ve yarım limonun suyunu sıkıp karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı, yüzünüze sürün ve 20 dakika boyunca bekletin. 20 dakikanın sonunda yüzünüzü temizleyip hafif, su bazlı olan bir nemlendirici kullanın. Bu maskenin içerisindeki yoğurt, cildin beslenmesini sağlar, limon ise mikrop oluşumunun önüne geçer ve gözenekleri arındırır.

YUMURTA AKI MASKESİ

1 adet yumurtayı akını ayırarak bir kaba alın. Yumurtanın akını köpürene dek karıştırın. Üzerine yarım çay kaşığı kil tozu ve 1/4 çay kaşığı limon suyu ilave ederek çırpın. Elde ettiğiniz karışımı siyah noktaların olduğu bölgelere sürüp, 10 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra ılık bir suyla maskeyi yüzünüzden arındırın ve nemlendirin.

BAL VE ŞEKER MASKESİ

Bir tencerede 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri ısıtın. Ardından ılıması için bekleyin. Karışım uygun ısıya geldiğinde siyah noktaların yer aldığı bölgeye sürüp 15 dakika bekletin. Daha sonra maskeyi soyup cildinizi suyla temizleyin. Şeker, peeling etkisi yaratarak ciltteki ölü deriyi temizler ve gözenekleri arındırır. Bal ise cildinizi nemlendirir ve canlı bir görüntü verir.

KİL MASKESİ

Bir kabın içerisine toz kili boşaltın ve elma sirkesiyle krem kıvamına gelene dek karıştırın. Hazırladığınız karışımı yüzünüzdeki siyah noktalı bölgelere sürün ve 15 dakika bekletin. Maskenin tam olarak olduğunu anlayabilmek için parmağınızla dokunup kurumuş mu diye kontrol edebilirsiniz. Ardından ılık suyla yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Kil, ciltte biriken fazla sebumu alarak siyah noktaları temizleyecek, yeni siyah noktaların oluşumunun da önüne geçecektir.

KULLANMADAN ÖNCE

Bu maske tarifleri birer öneri niteliğinde olup doktor tavsiyesi yerine geçmez. Eğer sürekli olarak siyah nokta veya sivilce gibi sorunlar yaşıyorsanız mutlaka bir doktordan yardım almanız gerekmektedir.

Maskelerin kullanımı haftada en fazla 2 kez kullanmaya uygundur. Bu maskelerdeki bazı malzemeler hassas ciltlerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Öncesinde bir dermatoloğa danışmanız önerilir.

Siyah noktaların oluşmasını engellemek için alınabilecek diğer önlemler;

YÜZÜNÜZÜ DÜZENLİ OLARAK YIKAYIN

Yüzünüzde yağ birikmesini önlemek için düzenli olarak uyandıktan sonra ve yatmadan önce yıkayın. Cildinizi yıkarken tahriş etmeyen temizleyiciler kullanmaya da özen gösterin.

YAĞSIZ ÜRÜNLER KULLANMAYA ÖZEN GÖSTERİN

Yağ içeren makyaj malzemeleri kullanmak, özellikle yağlı ciltlerde siyah nokta oluşumunu tetikleyebilir. Bu nedenle yağsız makyaj malzemeleri, güneş kremleri ve nemlendiriciler kullanarak yağlanmanın önüne geçebilirsiniz.

YASTIK KILIFLARINI DÜZENLİ DEĞİŞTİRİN

Yağlı cilde sahip kişilerin, yastıklarında yağ ve kir birikebilir. Bu da aknelerin ve siyah noktaların meydana gelmesi için uygun bir ortam oluşturur. Bu sebeple yastık kılıflarını haftada bir değiştirmeye özen gösterin.

Giriş Tarihi: 24.09.2023
 

Tweet

Kaynak Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com

gizlilik politikası