Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Göbek eriten diyet | Şirin Gurme yemek tarifleri
Göbek eriten diyet | Şirin Gurme yemek tarifleri 

En hızlı kilo verdiren diyetisyen favorisi! Bu karışım göbekte yağ bırakmıyor...
Kilo vermeye çalışırken yapılan en büyük hatalardan biri; kalori miktarını azaltırken aynı zamanda besleyici ögelerden de uzaklaşmak. Bu şekilde hızla kilo verildiği düşünülse de aslında sağlığı tehlikeye atabilecek büyük bir riske de adım atmış olunuyor. Bunun için tüketilebilecek bir karışım, hem sağlıklı besinleri almayı hem de kilo vermeyi kolaylaştırabilir.

Beslenme Uzmanı Dr. Mosley, diyet yaparken aç hissedilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor. Aslında ne yediğinizi yeterince kontrol ederseniz, öğünlerinizi ayarlamakta da zorluk çekmeyeceğinizin ve kolaylıkla kilo verebileceğinizin de altını çiziyor.

Dr Mosley'in bir blog gönderisine göre, yeterince yemek yememek ve bu nedenle günü aç geçirmek, insanların kilo vermeye çalışırken yaptıkları ana hatalardan biridir.

Mosley; "İnsanların düşük kalorili bir diyete geçtiğinde yaptığı yaygın hata, gün boyunca tok kalmalarını ve beslenmelerini sağlamak için doğru besinleri almamaktır. Öğle yemeğinde yalnızca yeşillik yemek sağlıklı gelebilir ama aslında öyle değil. Bu öğün sizi tok tutmayacaktır ve daha sonra daha sağlıksız yiyecekler yemenize neden olabilir."

Bunun yerine, Dr Mosley, kalorisi düşük ve "besin açısından zengin" "kaliteli bir yemek yerine geçen karışımları" içmeyi öneriyor.

Blog gönderisinde şöyle yazıyor: "Bu karışımlar, hareket halindeyken sağlıklı, düşük kalorili bir yemek yemenin ve kilo vermeye yardımcı olmanın uygun bir yolu olabilir."

Ancak, yemek yerine geçen bir shake seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmek önemlidir.

İlk olarak, Dr Mosley, "kan şekerinizi yükseltebileceği ve tükettikten kısa bir süre sonra kendinizi aç hissetmenize neden olabileceği" için karbonhidrat oranı yüksek karışımlardan kaçınılmasını öneriyor.

Ayrıca öğün yerine geçen shake tercihinizin "kendinizi tok hissetmenizi sağlayacak yüksek protein, sağlıklı yağlar ve lifler" olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca "yapay tatlandırıcılardan uzak durmanız" tavsiye ediliyor.

Kilo vermenin bir yolu olarak öğün yerine geçen karışımları tüketmeyi düşünüyorsanız, Dr Mosley ayrıca "porsiyon başına kalori" konusunda bilinçli olmanız gerektiği konusunda da uyarıyor.

Uzmanlara göre, ortalama bir insan için önerilen günlük kalori alımı erkekler için 2.500 ve kadınlar için 2.000'dir. Kilo vermeye çalışırken, uzmanlar günlük kalori alımını yaklaşık 600 kalori azaltmayı öneriyor.

Ayrıca her gün en az beş porsiyon meyve ve sebze ve haftada en az iki porsiyon balık da uzmanların önerileri arasında yerini alıyor.

KİLO VERDİREN YEŞİL SMOOTHIE

1 kivi
4-5 dal ıspanak,
1 salatalık,
1 tatlı kaşığı bal
1 su bardağı badem sütü
1 çay kaşığı keten tohumu
Tüm malzemeleri blenderdan geçirilerek hazırlanan bu smoothie, şişkinlik hissini hafifletiyor ve üstelik sadece 150 kalori.

Yeşil smoothie tarifleri aklına gelebilecek tüm yeşil sebze ve meyvelerle yapılabiliyor. Daha mayhoş bir tat istersen yeşil elmalı smoothie de hazırlayabilirsin.

Giriş Tarihi: 29.08.2023

Tweet

Kaynak Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com

gizlilik politikası