Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Perma geri dönüyor | Moda
Perma geri dönüyor | Moda

Saçlarda 90'lara dönüşe hazır olun! Permalar yeniden hayatımızda: Moda dünyasının yeni favorisi
Eski moda ve magazin dergilerinin kapaklarını hatırlayın… Hepimiz o kabarık, permalı saçlara aşinayızdır. Yerini hafif dalgalara ve düz saçlara bırakmış olsa da, son dönemlerde yeniden görmeye başladığımız permalar, ünlüler dünyasında giderek yayılıyor.

Perma, düz saçlara kimyasal yöntemlerle yeniden dalgalar vermenin bir yöntemi aslında. Uzun süre sık buklelere şekil vermenizi sağlayacak bu yöntem 2000'li yıllarla birlikte oldukça azalış göstermişti. Fakat son günlerde "doğal görünümün" de revaçta olmasıyla birlikte doğal ve sık buklelere, kıvırcık saçlara dönüşte artış görülüyor.

"2 MİLYARDAN FAZLA GÖRÜNTÜLEME ALDI"

TikTok'ta 2 milyardan fazla görüntüleme alan perma etiketi, sosyal medyada da oldukça popüler. Perma deneyimlerini paylaşan binlerce kişi, aynı zamanda birbirleri için de ilham oluyor.

Ünlüler dünyasında da durum farklı değil. Carrie Bradshaw'dan Bella Hadid'e birçok ünlü permaya dönüş yaptığı gönderilerle dikkatleri yeniden üzerine çekti. Simone Ashley'nin Cannes Film Festivali'ndeki hacimli bukleleri, retro saç stilinin de en iyi örneklerinden biri haline geliyor.

"ÜNLÜLERİN DE YENİ FAVORİSİ"

Bu en alışılmadık trend stiller, Paris Haute Couture Moda Haftası'nda bile boy gösterdi. Aktris Joely King, 3 Temmuz'da bir Pomellato yemeğinde kayıtsızca bir omzunun üzerinden atılan sıkı bukleleriyle dikkat çekti.

Saç stilisti Larry King, "Bence 80'ler ve 90'ların perması yeniden canlanıyor çünkü hepimiz doğal dokumuzu benimseme konusunda çok daha heyecanlıyız ve bu durum, buklelere olan eğilimin çok daha büyük bir şey olduğu anlamına geliyor" diyor.

"DOĞAL BUKLELER İÇİN…"

Doğal olarak kabarık buklelere sahip olacak kadar şanslıysanız, Larry gerçekten iyi bir saç kesimi ile başlamanızı öneriyor. "Bu, saç kurutma makinenizin difüzörünü denemeye başlamak için başlangıç noktasıdır" açıklamasında bulunan Larry, aynı zamanda buklelerinize bakarken sülfatsız ve parabensiz ürünler kullanmanız konusunda da uyarıda bulunuyor.

Kıvırcık saçlara şekil verirken Larry, "Saçları kuruturken ovalama hareketleri yapmayın; bunun yerine hafifçe saçlarınızı sıkıştırarak suyu emmesine izin verin, sonra başınızı ters çevirin ve doğal buklelerin oluşmasına izin verin" diyerek saçlarınızı en az zarar verecek şekilde kurutma yöntemini paylaştı.

Giriş Tarihi: 25.07.2023

Tweet

Kaynak Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com

gizlilik politikası