Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Eyeliner ile daha genç ve daha güzel görünmek | Makyaj
Eyeliner ile daha genç ve güzel görünmek | Makyaj

Kalem kullanmak her yaşta yeterince zor bir makyaj rutini. Fakat yıllar içerisinde el alışkanlığıyla birlikte ustalaşsanız da, yaşla birlikte doğru tekniği göz şeklinize göre oturtmanız zaman alabilir. Örneğin; oluşan kaz ayağı, düşük göz kapakları gibi nedenlerle farklı teknikler denemeniz gerekebilir.

Göz makyajını düzgün ve eşit olarak yapmayı sağlamak için bazı püf noktalarını es geçmemek gerekiyor. Tek gereken doğru araçları kullanmak ve göz şeklinizi göz önünde bulundurmak. İşte sizi daha genç gösterecek o yöntemler.

EYELİNERI GÖZ KAPAKLARINA HİÇBİR İŞLEM YAPMADAN ÖNCE KULLANMAYIN

Eyeliner uygulamasından önce mutlaka göz kapaklarınızı hazırlamak önemlidir. İlk olarak bir göz kapakları için üretilmiş bir baz kullanabilirsiniz. Bu bazlar, gözenekleri ve ince çizgileri doldurarak daha pürüzsüz bir görünüm elde etmenizi ve eyelinerı daha kusursuz sürmenizi sağlayacaktır.

Eğer bazınız yoksa, bunun yerine ince bir kapatıcı da uygulayabilirsiniz. Küçük, düz bir makyaj fırçasıyla göz kapaklarına uyguladıktan sonra çok hafif bir pudra uygulamasıyla tamamen pürüzsüzleştirmeyi sağlayacaktır. Bu işlemleri yapmadığınızda, kalıcılığını kaybeden bir göz makyajı ortaya çıkabilir.

EN İYİ EYELİNER TEKNİĞİ

Kalem eyelinerlar tüm yaş grupları arasında popüler olmaya devam ediyor ve uygulaması çok kolay olduğu için özellikle olgun gözler için en iyi alternatiflerden biri. Pürüzsüz ve kaygan bir bitiş sağlayan baz seçtiğinizden emin olun, aksi takdirde göz kapaklarınızı çok fazla çeker ve uygulamayı zorlaştırır. Kalemin çok sert olduğunu düşünüyorsanız, ucunu bir doku parçasına bulaştırarak biraz ısıtın.

Hafif künt uç, eyeliner uygulanmasını kolaylaştırır. Jel eyeliner ayrıca olgun gözlerde çok etkilidir ve formüllerin çoğu su geçirmez ve leke tutmaz olması sayesinde kolay bir kullanım sağlar. Kremsi dokuları nedeniyle kolayca uygulanırlar ve karıştırmayı bir çırpıda yaparlar. İyi bir açılı fırça, sabit bir uygulamanın anahtarıdır.

Hem kalem hem de jel eyeliner ile hafifçe aşağıya bakın ve kısa, küçük vuruşlar yapın. Çizgileri tek bir uzun vuruşla üzerlerinden geçerek birleştirin. Uygulamayı bitirdikten sonra, gözleriniz açıkken çizgilerin eşit olduğundan emin olmak için aynada dümdüz karşıya bakın. Bir miktar atlama veya düzensizlik görürseniz, boşlukları doldurun. Astarı biraz lekelemenin, hataları örtmeye ve gözlerinize daha yumuşak, genç bir görünüm kazandırmaya yardımcı olacağını görebilirsiniz.

Giriş Tarihi: 20.07.2023

Tweet

Eyeliner ile daha genç ve güzel görünmek ⬇️https://t.co/ONjrkzY1ND
⬆️
📷
Eyeliner ile daha genç ve güzel görünmek | Makyaj pic.twitter.com/iuba7kziUj

— Grafik Saati (@GrafikSaati_com) July 20, 2023

 

Kaynak Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com

gizlilik politikası