Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Sivilcelerden kurtulma yolları
Sivilcelerden kurtulma yolları

Sivilcelere 1 gecede veda edin!

Akne, kıl foliküllerinin yağ (sebum) ve ölü deri hücreleri ile tıkanması nedeniyle oluşan, bulaşıcı olmayan, kronik, inflamatuar bir cilt durumudur. Genellikle gençlik yıllarında hormonal dalgalanma ile ilişkilidir. Basit formdan şiddetli forma kadar çeşitli akne türleri vardır. Genellikle yağlı cilt, kuru cilde göre akneye daha yatkındır. Akne sadece insanların cildini etkilemez, aynı zamanda yaşam kalitelerini de etkiler. Bu nedenle sivilcelerden kısa sürede kurtulmak için uygulayabileceğiniz etkili maskeleri sizler için derledik. İçeriği tamamen doğal olan bu maskeler, tek kullanımda bile büyük farklar yaratacaktır. Evdeki ürünlerle hazırlayabileceğiniz gibi güvenle kullanmanız da mümkündür. Ancak cildinizde denemeden önce bir uzmana danışmanız önerilir.

SİVİLCE TEDAVİSİ
Hafif sivilce olduğunda, önce kişisel bakım çözümlerini ve diğer seçenekleri denemelisiniz. En iyi tedavi sebum üretimini önlemek, cildinizi temiz, bakterisiz tutmak ve gözenekleri açmak için cildin dökülmesini teşvik etmektir. Bunun yanı sıra akne tedavisi tamamen nedensel faktöre dayanmaktadır.

GÜNLÜK OLARAK DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Cildinizi düzenli olarak su ve kurutmayan sabunla temizleyin. İnflamasyona neden olabileceğinden agresif fırçalamadan kaçının.
Cildinizi nemli tutmak için günlük olarak nemlendirin. Sadece kokusuz, komedojenik olmayan nemlendirici kullanın.
Bol bol su için çünkü su vücudunuzdaki tüm toksinleri temizler ve sizi sağlıklı tutar. Yüzünüze tekrar tekrar dokunmayın.
İltihaba, kanamaya ve muhtemelen yara izine neden olabileceğinden sivilcenizi asla sıkmaya çalışmayın.

SİVİLCELER İÇİN DOĞAL MASKELER

ZERDEÇALLI YÜZ MASKESİ

Güzel bir cilt söz konusu olduğunda zerdeçal her zaman en öne çıkan malzemelerden biridir. Zerdeçal, antienflamatuar, antiseptik, antioksidan özelliklere sahiptir. Yüz maskesi için yarım fincan nohut unu ve 2 çay kaşığı zerdeçal tozu ve badem yağını karıştırın ve bir macun yapmak için suyla birleştirin. Cilde 5 dakika uygulayın ve soğuk suyla durulayın. Zerdeçal sivilce ve yara izini tedavi edebilir ve önleyebilir.

SALATALIKLI YÜZ MASKESİ

Salatalığın cilt üzerinde yatıştırıcı bir etkisi vardır, iltihabı, tahrişi ve ağrıyı azaltır. Daha iyi sonuçlar için, bir küçük salatalık ve 1 bardak yulaf ezmesini karıştırarak bir macun yapın. Bu macunu etkilenen bölgeye 30 dakika uygulayın ve durulayın.

BAL MASKESİ

Bal, iltihaplı sivilce, yara ve yanıklar için kullanılan antibakteriyel özelliklere sahiptir. Akneden kurtulmak için yüzünüze 30 dakika bal sürün ve ardından ılık suyla yıkayın.

YAĞLI CİLTLERE ÖZEL YOĞURT MASKESİ

Yoğurt, bakteri üremesini engelleyen bir probiyotiktir. Maske yapmak için 1 tatlı kaşığı mayayı az miktarda sade yoğurtla birleştirip karıştırın. Cilde 15 ila 20 dakika uygulayın ve soğuk suyla yıkayın.

YUMURTA AKI MASKESİ

Yumurta akı, yüksek lizozim içeriği nedeniyle akneye neden olan bakterileri yok ettiği bilinen tek bileşendir. Sadece bu değil, aynı zamanda yumurta akı, gözenekleri tıkayan kiri, kiri ve fazla yağı gidermeye yardımcı olan büzücü özellikler içerir. Cildinize sağlıklı bir parlaklık vermede oynadığı önemli rolün yanı sıra, anti-enflamatuar özelliklere de sahiptir. Lizozim proteini, iltihaplanmayı yatıştırmaya yardımcı olan bir koruyucu tabaka oluşturur.

MUZLU LİMON MASKESİ

Peeling, muzun en şaşırtıcı faydalarından biridir. Cildinizin üzerinde biriken ölü hücrelerden arınmasını sağlar ve hatta cildinizde biriken istenmeyen sebumu yok eder. Muzun içine limon eklenmesi, muzun fazla sebumu gidermeye özen göstermesini sağlarken, sivilceye neden olan bakterileri yok etmenin yanı sıra başka türlü çıkarılması zor olan kalanını kurutmaya yardımcı olur.

KULLANMADAN ÖNCE

Bu maskelerin hepsi doğal içeriklere sahip olmasına karşın cildinizde alerjik reaksiyon gibi istenmeyen durumlara neden olabilir. O nedenle öncesinde bir dermatoloğa danışmak ve cildinizin küçük bir bölümünde test etmek büyük önem taşımaktadır.

Giriş Tarihi: 19.07.2023

📷
Sivilcelerden kurtulma yolları⬇️https://t.co/l6ogMMT2Br
⬆️ pic.twitter.com/67UlSnaaVK

— Grafik Saati (@GrafikSaati_com) July 18, 2023

 

Tweet

Kaynak Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com

gizlilik politikası