Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Pedikür ama nasıl
Pedikür ama nasıl

Oje sürerken bu 3 adımı uygularsanız…Oje pedikürün 3 haftaya kadar dayanmasını sağlıyor!
Pedikür genellikle manikürden daha uzun süre dayanır. Ancak bu durum yazın tam tersine dönebilir. İster havuz başında vakit geçiriyor olun ister şehir içerisinde sandaletlerinizle geziyor olun kısa sürede sanki hiç yapılmamış gibi gözüken pedikür can sıkıcı olabilir. Ancak güzellik uzmanları bunu tersine çevirecek üç adımı paylaştı.

Çatlamış topuklar ve bozulmuş bir oje bir anda ayaklarınızın hiç pedikür yapılmamış gibi gözükmesine neden olabilir. Ancak bu adımlarla pedikürünüz kolayca 3 haftaya kadar dayanacak

TIRNAK YÜZEYİNİZİ TEMİZLEYİN

Ojenizi sürmeden önce, tırnakları ve kütikülleri iyice temizlediğinizden emin olun. Güzellik uzmanları kütiküllerinizi geriye doğru ittirmenizi ve dilerseniz kesmenizi öneriyor. Bu sayede ojeniz çok daha uzun süre dayanacak.

Ayrıca ayak parmaklarınızı kütikül yağı ve krem ile nemlendirmeniz önerilir. En ideal olanlar en çabuk emilenlerdir çünkü bu sayede pediküre kısa sürede bağlayabilirsiniz. Ayrıca tırnak yüzeyinin yağlı kalması ojenizin de kötü görünmesine neden olur.

Tırnaklarınıza oje sürmeden önce tırnak yüzeyindeki kalıntıları ve yağı temizlemeniz önemlidir. Çünkü bu, tırnağınızla cila arasında bir bariyer oluşturur, bu nedenle oje düzgün bir şekilde yapışmaz ve sonunda ufalanır veya soyulur.

Yağsız bir oje çıkarıcı veya tırnak yüzeyinizi temizlemek için basit bir sabun ve su solüsyonu kullanabilirsiniz. Sadece tırnak yüzeyini silmeyi unutmayın, çevreleyen cildi değil. Çünkü tırnak kenarlarının nemli kalması önemlidir.

6 SAAT BOYUNCA SU DEĞMEMESİNE ÖZEN GÖSTERİN

Yazın gerek havuz gerekse deniz gibi yerlerde ayaklarımız sık sık suyla temas eder. Bunun dışında sık duş almak da aynı şekilde suyla temas etmelerine neden olacaktır. Ancak güzellik uzmanları pedikür sonrası 6 saat boyunca ayaklarınızın kuru kalmasının kalıcı bir pedikür için önemli olduğunu söylüyor.

Ayrıca ayak parmaklarınız hala kurumamışken dar ayakkabılar giymekten veya ojeyi potansiyel olarak bozabilecek çorap gibi kumaşlarla temasından kaçınmanız önemlidir. Bu, uzun ömürlü, bozulmamış bir pedikür sağlayacaktır. Altı saat sonra ise istediğiniz ayakkabıyı giyebilirsiniz.

Ancak tatilde ayaklarınızı tuzlu suda çok uzun süre ıslatmaktan kaçının, çünkü bu ojeyi aşındırır ve tırnakların kurumasına ve kırılmasına neden olabilir.

TIRNAK CİLASINI TEKRAR UYGULAYIN

İşte genel cila ömrü için duymuş olabileceğiniz bir ipucu : Tırnak cilanızı iki ila üç günde bir yeniden uygulayın. Bu cila iki işleve sahiptirr. Birincisi, tırnaklarınızı zamanla ojeyi matlaştırabilen UV ışığından korur.

İkincisi, ojeler havaya tepki verir ve sonunda zamanla oksitlenir (bu, rengin değişmesine neden olur). "Rengin canlılığını korumak için, tırnak cilasını her iki ila üç günde bir yeniden uygulamanız önerilir. Çünkü bu, elementlere karşı bir bariyer oluşturacak ve pedikürün daha uzun dayanmasına yardımcı olacaktır.

Giriş Tarihi: 12.06.2023

Kaynak Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com

gizlilik politikası