Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Corona günlerinde aşk ve Korona virüs salgınında sınırların ayırdığı iki sevgili

Corona günlerinde aşk ve Korona virüs salgınında sınırların ayırdığı iki sevgili

Corona salgını Nobel edebiyat ödülü sahibi ünlü yazar Gabriel Garcia Marquez tarafından yazılan Kolera Günlerinde Aşk isimli romanı akla getiriyor.

Inga Danimarka'da hayat süren. Karsten ise Almanya'da yaşayan iki eski sevgili. Almanya-Danimarka sınırı yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında hemen hemen tümüyle kapalı. Ancak bu durum eski sevgilileri ayırmamış. 85 yaşındaki Inga Rasmussen ile 89 yaşındaki Karsten Tüchsen Hansen her gün sohbet etmek için sınırda bir araya geliyor. Beraberlerinde getirdikleri yemekleri yiyip, kahve içip bisküvi yiyip yörenin ünlü içeceğini birlikte içiyorlar. Karsten "sevgiye" diye kadeh kaldırıyor ancak iki eski sevgili Corona günlerinde aşklarını yaşarken sevgilerini artık sarılarak ve öpüşerek değil de araya mesafe koyarak gösteriyorlar. Kırmızı beyaz bariyerin iki yanında getirdikleri sandalyelerde oturuyorlar ve Corana günlerinde aşk yaşayan iki eski sevgili bunu Danimarka Almanya arasındaki Aventoft sınır kapısı kapandığından beri hemen hemen her gün düzenli olarak yapıyorlar.

Corona günlerinde de aşk sınır tanımıyor

Karsten Almanya'nın kuzeyinde Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Süderlügum'de ve Inga da Danimarka'nın Gallehus kentinde ikamet ediyor. Karsten elektrikli bisikletiyle Inga da arabasıyla öğleden sonra saatlerinde buluşmaya geliyor. 

Danimarka 14 Mart'ta Corona salgını nedeniyle Almanya'nın Schleswig Holstein eyaletindeki sınırının büyük kısmını kapattı. İki gün sonra Almanya'da bire bir aynı sınır kapatma kararını kendi ülke sınırı için aldı. "Acı ama bu bizim değiştirebileceğimiz bir karar değil" diyen Karsten, sınır kapandığından beri sevgilisiyle saatlerce telefon ile konuşuyor. Korona günlerinde aşk yaşayan iki sevgili her gün görüşerek ilişkilerinin korona virüsten etkilenmesine izin vermemeye gayret ediyor.

Bir tesadüf sonucu tanışan Karsten ve Inga çifti geçen yıl 13 Mart'tan beri her günü birlikte geçiyor. "Her zaman onunla beraberdim" diyen Inga yalnız olunca görüşmedikleri zamanın daha da uzun geldiğini ve zamanın geçmek bilmediğini söylüyor. Karsten ve Inga Paskalya'da görüşmeyi ümit ediyor ve geleceğe dair planlar yapıyor: Sınırlar açılınca ilk iş olarak birlikte seyahate gidecek ve korona günlerinde aşk yaşamış iki eski sevgili olarak gezecekler.

Orijinal Kaynak yazıyı fotoğraflayan ve yazanlar

Melissa Sou-Jie Van Brunnersum/Ankita Mukhopadhyay  Deutsche Welle Türkçe

Kaynak

Resim kaynak

Yayın tarihi: 1 Nisan 2020

grafiksaati.com[at]gmail.com  |  gizlilik politikası