Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler
DMCA.com

 

Artık Türkiye popüler müzik yarışmalarında da Ortadoğulu | Türkiye Eurovision'a değil Asiavision  Asya - Pasifik şarkı yarışmasına katılıyor

Hayata Dair Kültür Sanat Dergisi 7 Eylül 2014 - Video: BBC

Yavrulama dönemindeki kaplumbağaların ses kayıtları; nehir kaplumbağalarının yavrulama dönemlerinde, hem birbirleriyle hem de yavrularıyla altı değişik ses tonuyla konuştuklarını veya iletişim kurduklarını ortaya koydu.
Hayata Dair Kültür Sanat Dergisi

Yavrusuyla konuşan kaplumbağa

Onlar da konuşuyor video: BBC

Kaplumbağaların yavrulama döneminde çıkardığı seslerin ilk kez kaydedildiği bu çalışmanın sonuçları Herpetologica adlı bilim dergisinde yayımlandı.
Hayata Dair haberler son dakika dünya ve Türkiye haberleri
Brezilya'daki Wildlife Conservation Society WCS (Doğal Yaşamı Koruma Derneği) ve National Institute of Amazonian Research (Ulusal Amazon Araştırmaları Enstitüsü) uzmanlarının beraberce yürüttüğü çalışma, Amazonlardaki Trombetas nehrinde, 2009 ila 2011 yılları arasında gerçekleşti.

Uzmanların kaplumbağaların çıkardığı 250'den fazla sesi kaydettiği bu çalışmada kaplumbağaların değişik durumlarda yakınlığa göre 6 farklı ses tonu kullandığı fark edildi.

Haber: Hayata Dair Kültür Sanat Dergisi Video: BBC

Yorum Ekle - Yorum oku

İsim soyisminiz:
Mail adresiniz:
Yorumunuz

Yorumlarınız 48 saat içinde yorum yaptığınız sayfada yayına verilecektir. Adınızı ve yorumunuzu yazarken Türkçe karakter kullanmamanızı (ç,ö,ü,ş,I harfleri) yerine (c,o,u,s,I,i) harflerini kullanmanızı rica ederiz.  Hayata Dair

Yorumlarınız - Yorum ekle

Henüz bu habere yorum yazılmadı. Bu habere ilk yorumu yazan siz olun

Yavrularıyla konuşan kaplumbağalar ve sevimli hayvan videoları kaplumbağaların dünyası belgesel videosu

 

Copyright: Her hakkı saklıdır  | grafiksaati.com[at]gmail.com  |  gizlilik politikası