Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler
Hayata Dair online kültür sanat dergisi Hayata Dair .orggrafik saati reklam ajansı

 

Obezite araştırma sonuçları yayınlandı | Obezite salgını korkutuyor

Obezite araştırma sonuçları yayınlandı | Obezite salgını korkutuyor

Hayata Dair , Sağlık Haberleri 27 Mayıs 2014
İngiliz 'The Lancet' dergisinde yayınlanan ve Amerika Birleşik Devletleri Washington Üniversitesi öğretim görevlilerinden oluşan uzman bir ekip tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre obezite artış hızı nüfus artış hızından daha yüksek.
Hayata Dair kültür sanat dergisi haber ve yazıları
180 ülkeden şişmanlık verilerinin değerlendirildiği araştırmada kaygı verici sonuçların ortaya çıktığı yazıldı. 'Vücut kitle endeksi' (BMI) baz alınarak yapılan hesaplamalara göre; 2013 yılında dünya üzerinde 2 milyar 100 milyon kişinin aşırı kilolu olduğu tespit edildi. Bu rakam 1980 yılında 857 milyon kişi olarak açıklanmıştı.
Grafik Saati kültür sanat dergisi yazı ve makaleler
Yıllara göre obezite gözlemlenen kişi sayısındaki artış incelendiğinde, obezitenin ortalama nüfus artış hızından daha yüksek bir hızla arttığı tespit edildi.
Anne baba çocuk
Yapılan hesaplamalarda bireylerin boy ve kilo ölçümlerine göre hesaplanan 'beden kitle endeksi' 25-29,9 arasında ise kişi 'aşırı kilolu', 30-40 arasında ise 'obez', 40 ve üzeri ise 'ileri derecede obez' olarak kabul ediliyor.
Hayata Dair haberleri GrafikTime son dakika haberleri
Araştırmaya göre obezite dünyanın her yerindeki, her yaş ve gelir düzeyindeki insanları etkiliyor. Obezitenin en yüksek olduğu ülke Amerika Birleşik Devletleri. Obezitenin en yaygın olduğu ülke sıralamasında ABD'yi, Çin, Hindistan ve Almanya takip ediyor. Son üç yıldaki verilere göre ise obezite artış hızında Amerika'yı Mısır, Suudi Arabistan ve Umman izliyor.
bayan bilen moda kadın güzellik bakım
'The Lancet' dergisinde yayınlanan araştırmaya göre şişmanlık konusunda, gelişmiş ülkeler ile kalkınmakta olan olan ülkeler arasında çok ciddi farklılıklar bulunmuyor.
Dünyadan magazin world magazine
Obezitenin en yüksek olduğu Avrupa ülkesi Almanya'da çocuk, genç ve genç yetişkinlerden oluşan her beş kişilik grupta beş kişiden biri aşırı kilolu, her 20 kişiden biri ise obez. Obezitenin en yüksek gözlendiği Avrupa ülkesi olan Almanya'daki erkeklerin yüzde 64'ü, kadınların ise yüzde 49'u aşırı kilolu.
Hayata Dair Şirin Gurme yemek tarifleri
Uzmanlar kilo ve şişmanlığın artmasından tedirgin. Çünkü uzmanlar obezitenin, şeker ve bazı kanser hastalıklarına yakalanma riskini arttırdığından şüpheleniliyor.

Hayata Dair Kültür Sanat Dergisi

Sosyal paylaşım
Twitter Google +1
 
 
Facebook  
 

Obezite araştırma sonuçları yayınlandı | Obezite salgını korkutuyor

 

 

 

DMCA.com
 

Copyright: Her hakkı saklıdır  | grafiksaati.com[at]gmail.com  |  gizlilik politikası