Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler
Hayata Dair online kültür sanat dergisi Hayata Dair .orggrafik saati reklam ajansı

 

Bild gazetesinden Erdoğan'a açık mektup: Hoş gelmediniz, burada istenmiyorsunuz - Sie sind hier nicht Willkommen!

Hayata Dair , Türkiye ve Politika Haberleri 24 Mayıs 2014
Bild gazetesinden Erdoğan'a açık mektup: Hoş gelmediniz, burada istenmiyorsunuz - Sie sind hier nicht Willkommen!Almanya'nın en önemli gazetelerinden biri olan Bild gazetesi Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyareti nedeniyle Erdoğan'a yönelik açık mektup yayınladı. Bild gazetesi Türkçe ve Almanca olarak yayınladığı açık mektupta Recep Tayyip Erdoğan'a "Hoş gelmediniz, burada istenmiyorsunuz - Sie sind hier nicht Willkommen!" dedi.
Grafik Saati Kültür Sanat ve Haber Dergisi
Bild gazetesi yayınladığı açık mektuba, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Köln'de yapacağı konuşmaya atıfta bulunularak başladı ve “Muhtemelen, şubatta Berlin'de yaptığınız gibi şöyle sesleneceksiniz onlara: ‘Dilinizle, bayrağınızla, kültürünüzle gurur duyun' – ve bununla Almanya'yı kastetmeyeceksiniz. Ya da 2008'de Köln'de yaptığınız gibi, suçlayıcı iddialarda bulunacaksınız: ‘Asimilasyon insanlık suçudur'. Almanya özgür bir ülkedir, burada herkes fikrini açıkça söyleyebilir. Bu yüzden, konuşmanızı yasaklayamayız ve yasaklamak da istemiyoruz. Ama yine de bilin ki: Hoş gelmediniz, burada istenmiyorsunuz” şeklinde yazdı.
Hayata Dair haberleri son dakika haberler
Soma'da yaşanan maden katliamına da değinen Bild gazetesi “Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden 301 insan için gözyaşı dökmediniz, omuz silktiniz ve dediniz ki: ‘Bunlar olağan şeylerdir' söyleriyle devam eden açık mektupta, sosyal medya yasakları ve yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun kapatılmaya çalışılmasıyla ilgili eleştiriler de yer aldı.
Hayata Dair Makale yazı yorum analiz deneme öykü
- Kadınlara, kaç çocuk yapacaklarını buyurmak istiyorsunuz. Kadın ve erkek üniversite öğrencilerinin aynı evde kalmasını yasaklamaya çalışıyorsunuz. Aşık çiftlerin parklarda el ele tutuşmasını engellemek istiyorsunuz.
- İstanbul'un Taksim meydanında şiddete başvurmadan özgürlük için gösteri yapan gençlerin üzerine polisi acımasızca saldırttınız. Göstericilere "çapulcu" dediniz.
- Cumhurbaşkanımız Joachim Gauck'a, Türkiye ziyareti sırasında Türkiye'deki demokrasinin durumu hakkında endişelerini dile getirdiği için hücum ettiniz.
- Sizin gibi siyasetçileri istemiyoruz Almanya'da.
- Biz demokratik, özgürlüğü seven, farklılıkların bir arada yaşadığı bir ülkeyiz. Burada yasalar siyasetçiler için de geçerlidir. Bizde kadınlar sokakta üstsüz de yürüyebilir. Biz herkesin fikrini söylemesine izin veririz, zırvalasa bile.
- Bu akşam istediğinizi söyleyin, sayın Erdoğan. Ama biz size hoş geldin demiyoruz, istenmiyorsunuz.

Hayata Dair Kültür Sanat Dergisi

Bild gazetesinden Erdoğan'a açık mektup: Hoş gelmediniz, burada istenmiyorsunuz - Sie sind hier nicht Willkommen!

Sosyal paylaşım
Google Plus Twitter

 

 

Facebook  

 

 

 

DMCA.com
 

Copyright: Her hakkı saklıdır  | grafiksaati.com[at]gmail.com  |  gizlilik politikası