Ana sayfaAnnelikElsanatlarıHaberlerMagazin DünyaMagazin TürkiyeModaRessamlarSeramik

Tiyatro SinemaYazılarYemeklerSend TwitterTwitter'da bizFacebook'da bizPinterest'de biz Hayata dair ne varsa

 

Rusya GreenPeace aktivistlerini serbest bıraktı.

GreenPeace eylemcisi Gizem Ayhan yurda döndü
Greenpeace aktivisti Iain Rogers (solda), Anthony Perrett (soldan ikinci), Alexandra Harris (sağdan ikinci), Phillip Ball (arkada) kameraman Kieron Bryan (ortada), Greenpeace aktivisti Gizem Akhan (altta)

Hayata Dair , Yaşam Haberleri 28 Aralık 2013
2 aydır Rusya’da tutuklu olan 30 GreenPeace eylemcisinden ilki Rusya’dan dün çıkış yapmıştı.

Kuzey Buz Denizi üzerinde kurulan bir petrol platformunun yakınlarında protesto gösterisi yaptıkları için tutuklanan göstericiler ilk olarak korsanlık yaptıkları iddiasıyla sonra da holiganlık suçlamasıyla yargılanmıştı.
Haberler
Avrupalı liderlerin GreenPeace aktivistlerinin tutuklanmasını protesto ederek Rusya’da düzenlenecek olan Soçi Olimpiyatları’na gitmeyeceklerini açıklamaları üzerine, Rusya geri adım attı ve GreenPeace eylemcilerini serbest bırakma kararı aldı.

Gizem Ayhan "Kuzey Kutbu hala doymak bilmeyen petrol şirketlerinin tehdidi altında"

Rusya’dan tutuklanan 30 GreenPeace aktivistinden biri olan Gizem Akhan, serbest bırakılma kararının ardından uluslararası ajanslara verdiği ilk demeçte, "maalesef Kuzey Kutbu hala doymak bilmeyen petrol şirketleri ve yükselen sıcaklıklar tarafından tehdit altında” dedi.

Hayata Dair Kültür Sanat Dergisi

 

 

Tags: GreenPeace, YeşilBarış, Yeşil Barış, Gizem Akhan, Rusya, Kuzey Buz Denizi, soçi olimpiyatları, petrol şirketleri, petrol araması, küresel ısınma, çevre

DMCA.com
 

Copyright: Her hakkı saklıdır  | grafiksaati.com[at]gmail.com  |  gizlilik politikası