Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Ünlülere kilo verdiren diyet | Güzellik makyaj

Ünlülere kilo verdiren diyet | Güzellik makyaj

Meğer ünlü isimler bu yöntemle su gibi yağ yakmış! Bir ayda 3 kilo verdiren diyet
Fazla kilolar birçok sağlık sorununa neden olduğu gibi kişiyi ruhsal anlamda da kötü etkileyebilir. Uzmanlar ise zayıflamak isteyen bireylere dengeli bir beslenme planı ve düzenli egzersiz önermektedir. Ancak beslenme kısmında belirli gıdaların tüketimi bu süreci hızlandırıp kolaylaştırabilir. Yakın zamanda yapılan bir araştırma da günlük olarak içeceğiniz bir içeceğin kilo vermede büyük katkı sağlayabileceğini ortaya koyuyor.

Araştırma sonucu özellikle kilolu bireylerin kahvaltıdan önce bu içecekten sadece 15 ml içmesinin sadece üç ayda 8 kilo vermelerini sağladığını ortaya koydu. Yeni araştırmalara inanılırsa, günlük bir doz elma sirkesi tüketmenin kilo vermenize yardımcı olabilir. Uzmanlar sonuçların 'olağanüstü' olduğunu söyledi. Ancak bazı uzmanlar ise çalışmanın kusurlu olduğu yönünde eleştirilerde bulundu. Buna karşın Victoria Beckham ve Jennifer Aniston'ın da aralarında bulunduğu ünlüler, elma sirkesi içerek zayıfladıklarını söylüyor. Ünlü isimler bunun iştahınızı azaltabileceği ve bağışıklığı artırabileceği konusunda ısrar ediyor.

İşe yaradığını öne süren çok sayıda çalışmaya rağmen uzmanlar, etkinliği ve uzun vadeli sağlık etkileri konusunda bölünmüş durumda. Araştırmaya katılan gönüllüler ya fazla kilolu ya da obezdi ve vücut kitle indeksleri 27 ile 34 arasındaydı. Daha sonra katılımcılar 30'ar kişilik 4 gruba ayrıldı. Üç gruptan sabah ilk iş olarak günde bir bardak elma sirkesi içmeleri istendi. Bu ya 5, 10 ya da 15 ml'lik miktarlardaydı. Üç gruptan sabah ilk iş olarak günde bir bardak elma sirkesi içmeleri istendi. Bu ya 5, 10 ya da 15 ml'lik miktarlardaydı.


Araştırmacılar, içeceği içenlerin en az 5 kg kilo verdiklerini ve doza bağlı olarak VKI'larının 2,7 ile 3 puan arasında azaldığını buldu.

Bu arada plasebo verilen gönüllüler, 12 hafta sonra ortalama sadece 0,3 kg düşüş kaydetti. BMJ Nutrition, Prevention & Health dergisinde yazan araştırmacılar, numune boyutunun küçük olduğunu kabul etti ve 12 haftanın olası uzun vadeli yan etkileri ölçmek için yeterince uzun olmadığının altını çizdiler.

Ancak çalışmanın yazarı, üniversitenin kimya ve biyokimya bölümü başkanı Dr. Rony Abou-Khalil şunları ekledi: "Bu sonuçlar, elma sirkesinin obez bireylerde obezite ve metabolik bozukluklarla ilgili metabolik parametreleri iyileştirmede potansiyel faydalara sahip olabileceğini gösteriyor."

"Sonuçlar, elma sirkesinin obezite yönetiminde diyet müdahalesi olarak kullanımına ilişkin kanıta dayalı önerilere katkıda bulunabilir."

"Çalışma, alanda daha fazla araştırmayı teşvik edebilir, bilim insanlarının altta yatan mekanizmaları keşfetmeye ve diğer popülasyonlarda benzer çalışmalar yapmaya teşvik edebilir."

"Elma sirkesi, herhangi bir yan etki yaratmayan, ümit verici bir obezite karşıtı takviye olabilir."

Queensland Üniversitesi'nde beslenme ve diyetetik alanında profesör araştırma görevlisi olan Profesör Helen Truby, kilo verme bulgularını 'dikkate değer' olarak nitelendirdi.

Ancak şunları kaydetti: "Bu çalışma tasarımının neden-sonucu kanıtlama yeteneği olmasına rağmen, bu çalışmada, varılan sonuçları sorgulanabilir hale getirecek bazı önemli sorunlar var."

"Denekler çalışmanın başlangıcında kiloları sabit değildi, bu nedenle sirkeyi almaya başlamadan önce kilo verme yolculuğunda da olabilirler."

"Diyet ve aktivite kişisel olarak rapor edildi, dolayısıyla bu büyük kilo kayıplarının yaşam tarzı değişikliklerinden kaynaklanmadığından emin olamayız."

" Ayrıca kilo verme ilaçlarının kullanıldığı da bildirilmemiştir."

Ayrıca uzmanlar çalışmanın sonuçları konusunda 'dikkatli olunması gerektiğini' söyledi.

Giriş tarihi: 15.03.2024

Kaynak  Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com