Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Uzun Dolgun kirpikler | Güzellik makyaj

Uzun Dolgun kirpikler | Güzellik makyaj

Bu yöntem doğal bir takma kirpik etkisi yaratıyor…
Hayallerinizdeki uzun kirpiklere sahip olmak istiyorsanız uzmanlar bunun düşündüğünüzden daha basit olduğunu ve oldukça kolay yöntemin 60 saniye gibi kısa bir sürede istediğiniz görüntüye kavuşmanızı sağlayabileceğini söyledi.

Kirpikleri uzatmak imkansız gibi görünebilir ve büyüme vaat eden o kadar çok losyon ve karışım var ki, denemeye nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir. Aslında herkesin istediği tek kat maskara uygulayarak mükemmel uzunlukta ve dolgunluktaki kirpiklere ulaşmak ise o kadar da imkansız değil. Uzmanlar, kirpiklerinizi herhangi bir ürün uygulamadan uzatmanın etkili bir yolunu paylaştı; üstelik parmaklarınızdan başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok.

Uzmanlar, kirpiklerinizin daha uzun ve kalın olmasını istiyorsanız "göz kapaklarınıza günde 60 saniyelik bir masaj uygulamanın" önemli olduğunu söyledi. Gerçek olamayacak kadar kolay bu uygulamanın aslında sadece rahatlama sağlamakla kalmayıp aynı zamanda "kirpik foliküllerine kan akışını artırarak gerekli besinleri ve oksijeni almalarını sağladığını" söylediler.

Bunu "akşam uyumaya hazırlanırken" yapmanızı ve bunu gece rutininizin bir parçası haline getirmenizi tavsiye ettiler. Eğer cilt bakımınızı yaptıktan hemen sonra, uygularsanız her akşam yapmayı unutma ihtimalinizi de en aza indirgemiş olursunuz.

"Bu artan dolaşım, kirpik büyümesini hızlandırır ve yavaş yavaş daha dolgun, daha kalın kirpikler sağlar" diye paylaştılar. "Ayrıca masaj, göz çevresindeki gerginliği de hafifleterek, strese bağlı kirpik kaybı riskini azaltır."

Kirpik büyümesini teşvik etmenin başka yollarını arıyorsanız, uzmanlar kirpiklerinize hindistancevizi yağı veya zeytinyağı kullanmanızı öneriyor. "Maksimum fayda sağlamak için yağı gece boyunca bekleterek, siz uyurken kirpiklerinize derinlemesine nüfuz etmesini ve beslemesini" öneriyorlar.

Ayrıca bakteri üremesini önlemek için göz makyajınızı geceleri mutlaka çıkarmanız çok önemlidir. Uzmanlar şu uyarıda bulundular: "Kirpiklerinizde herhangi bir kalıntı bırakmak, kirpiklerde kırılmaya, göz tahrişine, kaşınmaya ve hatta enfeksiyona neden olabilir. Benzer şekilde, makyaj parçacıkları yastık kılıflarına ve gözlerinize aktarılarak potansiyel olarak göz kapağı kistleri gibi sorunlara neden olabilecek bakteri üremesini teşvik edebilir."

"Rimel, göz kalemi ve göz farının bastırmaya veya sürtünmeye gerek kalmadan tamamen çıkarılmasını sağlamak için hassas göz bölgesi için özel olarak tasarlanmış makyaj temizleyicileri veya misel suyu kullanarak nazik temizleme yöntemleri" kullanmanız gerektiğini paylaştılar.
 

Giriş Tarihi: 10.03.2024

Kaynak  Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com