Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Osmanlı sultanlarının Güzellik Sırları | Güzellik makyaj

Osmanlı sultanlarının Güzellik Sırları | Güzellik makyaj


Osmanlı sultanlarının hiçbir yerde duyamayacağınız güzellik sırrı! Sadece bir kaşık kullanın: Işıl ışıl parlayacaksınız Pürüzsüz ve ışıl ışıl parlayan bir cilt pek çok kişinin isteğidir. Cildinizin pürüzsüz görünmesi için hiçbir yerde duyamayacağınız bu sırrı ise sizin için araştırdık. Osmanlı sultanlarının güzellik sırrı sayesinde cildinizin parlamasını sağlayabilirsiniz. İşte detayları…

Güzel görünen bir cilt için birçok yöntem bulunur. Fakat şimdi sizlere bahsedeceğimiz Osmanlı sultanlarının güzellik sırrıyla ciltteki lekeleri ortadan kaldırmadan gözeneklerin temizlemesine kadar fayda sağlayabilirsiniz.

Rivayete göre Osmanlı sultanlarının güzellik için en sık kullandığı malzeme gül suyudur. Saraydaki kadınlar, gül suyuyla ciltlerinin nemlenmesinden yaşlılık izlerinin silinmesine kadar pek çok faydasından yararlanmıştır. Ciltlerini gül suyuyla temizleyerek ışıl ışıl parlamayı sağlamışlar.

Gül suyu sayesinde cildinizdeki kiri ve fazla yağın derinlemesine temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu yöntem için ilk olarak bir parça pamuğun üzerine bir kaşık soğuk gül suyunun dökün. Ardından yumuşak hareketlerle cildinize uygulayın. Gül suyunun faydaları ise şöyle; Gül suyunun anti bakteriyel etkisi bulunur. Bu sayede ciltte meydana gelen sivilcelerin önüne geçmeyi ve mevcut sivilcelerin azalmasına destek sağlayabilir. Gül suyu, cildin pH dengesini sağlar. Böylece ciltte meydana gelen lekelerin ortadan kaldırılmasında etkili olur. Ciltteki aydınlık bir görüntü oluşturur, böylece meydana gelen renk eşitsizliklerini ortadan kaldırır. Tıkanmış gözeneklerin temizlenmesinde etkili olur, ciltte yer alan büyük gözeneklerin sıkılaşmasına ve azalmasına destek sağlayabilir.  Ciltte yer alan ölü derinin arındırılmasına destek olur. Bu sayede ciltteki hücrelerin yenilenmesine destek sağlar.

CİLTTEKİ ŞİŞKİNLİĞİ AZALTIR

Gül suyunu soğuk bir biçimde cildinize uygulayarak şişkinliğin azalmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için boş bir sprey şişeyi gül suyuyla doldurun. Ardından spreydeki gül suyunu cildinize sıkarak uygulayın. Gül suyuyla uygulayacağınız bu yöntem sayesinde cildinizin nemlendirilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece cildinizin kurumasının önüne geçebilirsiniz. Ayrıca cildinizin doğal pH dengesininin geri gelmesini sağlayabilirsiniz.

YAŞLANMA KARŞITI KARIŞIM

Gül suyu ve kuşburnu yağını bir araya getirerek yaşlanma karşıtı bir karışım hazırlayabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde ciltteki kolajen seviyesi artırabilir ve yaşın ilerlemesiyle meydana gelen izlerin azalmasını sağlayabilirsiniz.

GÖZLERDEKİ ŞİŞKİNLİĞİ YOK EDER

Gül suyunun gözlerdeki şişkinliği ortadan kaldıran özelliğinden yararlanabilmek için ilk olarak iki parça pamuğu gül suyunun içerisine batırın. Ardından pamukları gözlerinizin üzerine yerleştirerek 5 dakika boyunca bekleyin. Ayrıca göz altı torbalarına karşı da faydası bulunur.

UYARI: Hassasiyeti ve alerjisi olan kişilerin bu yöntemleri denemeden önce mutlaka bir uzmana danışması tavsiye edilir.

Giriş Tarihi: 28.03.2024

Kaynak  Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com