Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Kör sivilcelere çözüm |  Güzellik makyaj

Kör sivilcelere çözüm | Güzellik makyaj

Ağrılı ve kör sivilce sorununu tümden bitiriyor! Bu basit değişiklik pürüzsüz cildin anahtarı…
Kör sivilceler derinin derinliklerinde hapsolmuş bir tür kistik sivilcedir. Bu şişliklerin diğer birçok sivilce türünde olduğu gibi bir başı yoktur, bu da onların fark edilmesini zorlaştırır ve adları da buradan gelir. Bununla birlikte, kör sivilceler, kendilerine özgü hassasiyet ve acılarından anlayabilirsiniz. Ancak bu sivilceleri kısa sürede yok etmek adına uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunuyor…

Dermatolog Peter Young şunları söyledi, "Siyah nokta ve beyaz noktaların aksine, kör sivilceler derinin altında biraz daha derindedir ve bu sebum, ölü deri ve bakteri birikimi için bir kaçış yolu yoktur, dolayısıyla siyah nokta ve beyaz noktalardan daha iltihaplı ve ağrılı hale gelme eğilimindedirler" dedi.

Kör sivilceler, sıradan sivilce kurutma yöntemlerine yanıt vermeyebilir. Ancak Dermatolog Dr. Neal Schultz, kör bir sivilcenin tedavisiz kalmasına izin vermenin "krater veya buz kıracağı yarasına benzeyen atrofik bir yara izine neden olma olasılığının daha yüksek olduğunu" söyledi.

CİLT BAKIMI RUTİNİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Yüzünüzü yıkamaktan nemlendirici sürmeye kadar cilt bakımı rutininiz, cildinizi sağlıklı tutmayı ve inatçı sivilcelerden arındırmayı amaçlamaktadır. Ne yazık ki, yanlış ürünler veya doğru ürünlerin eksikliği kör sivilceleri tetikleyebilir. İlk önce: Gizli gözenek tıkayıcılara dikkat edin. Bunu yapmanın en kolay yolu, etiketinde "komedojenik olmayan" yazan cilt bakım formüllerini tercih etmektir; bu, gözenekleri tıkayan ve sivilceye neden olan bileşenler içermediği anlamına gelir.

Dermatolog Dr. Corey L. Hartman, özellikle kör sivilceler için, Prevention'a şunları söyledi: "Cildinizi temizleyecek, nemlendirecek ve koruyacak bir düzenin yanı sıra bir veya iki ilave rutin ekleyebilirsiniz." Özellikle sivilceye yatkınsanız, sebum üretimini düzenlemeye ve cilt yüzeyindeki bakteri miktarını azaltmaya yardımcı olacak adımlar eklemeniz önerilir.

KÖR SİVİLCELERİ PATLATMAYIN

Kör sivilceler asla sıkmak istemeyeceğiniz sivilcelerin başında gelir. Dr. Joshua Zeichner, "Her ne kadar rahatsız etseler de, evde kist almaya çalışmamalısınız" dedi. "Bu kaçınılmaz olarak daha fazla iltihaplanmaya ve potansiyel enfeksiyona veya yara izine yol açacaktır. Kisti almaya çalışırken ama ona ulaşamamak en dıştaki deri tabakasını travmatize eder. En azından iyileşmesi bir ila iki hafta sürecek bir kabukla karşılaşırsınız. ve kisti tedavi etmek daha zor olacaktır" diyor.

BİRAZ ISI UYGULAYIN

Kör sivilceler gerçekten acı verici olabilir, bu yüzden cildinizi rahatlatmak için sıcak bir kompres tam da ihtiyacınız olan şey olabilir. Ancak sıcaklık sadece iyi hissetmenizi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda o sinir bozucu, derin sivilceleri de küçültebilir. Dr. Peter Young, şunları söyledi: "Sıcak kompresler, kör sivilcedeki irin cilt yüzeyine çıkmasını teşvik eder; bu da sonuçta daha derindeki kör sivilceyi, kurtulması daha kolay olan normal yüzey seviyesinde bir sivilceye dönüştürür."

Uzmanlar, temiz bir bezi ısıtmanızı (sıcak değil, ılık suyla ıslatmayı deneyin) ve etkilenen bölgeye 10 dakika boyunca yerleştirmenizi önerir. Kör sivilceniz küçülene veya yüzeye çıkana kadar günde birkaç kez tekrarlayın. Eğer leke çok büyük bir noktaya gelirse, sivilce bandı gibi başka bir sivilce ilacı uygulayın veya uygun şekilde çıkarılması için bir yüz bakım uzmanına gidin.

Giriş tarihi: 17.11.2023

Kaynak Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com