Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Bağırsakta toksin bırakmıyor |  Güzellik makyaji

Bağırsakta toksin bırakmıyor

Sağlıklı bir yaşam için ikinci beyin olarak adlandırılan bağırsakların da sağlıklı olması gerekiyor. Sindirim sistemi ne kadar düzenli çalışırsa iç organların işleyişi o kadar sağlıklı oluyor. Uzmanlar, bağırsak sağlığını korumak için iyi bakterileri çoğaltan besinlerin sık sık tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. İşte tüketildiği andan itibaren etki eden, sindirimi rahatlatan, bağırsaklardaki toksinleri atan besinler...

BAHARATLAR:

Zerdeçal, kimyon, kişniş ve tarçın gibi baharatlar, yemeklere lezzet katar ve sindirim sistemini rahatlatır. Her gün tüketeceğiniz bir bardak zerdeçallı limonlu bitki çayı sindirim sistemininizin işleyişini düzenlediği gibi aynı zamanda kronik hastalıklara karşı da koruyacaktır.

BİTKİ ÇAYLARI:

Rezene, nane, papatya ve adaçayı gibi bitki çayları sindirimi rahatlatır ve bağırsakları temizler.

Bağırsakta toksin bırakmıyor! Günde bir bardak içen doktor yüzü görmüyor
SEBZE SUYU:

Taze sıkılmış sebze suları, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengindir ve sindirimi destekleyebilir. Günlük bir bardak bol yeşilliklerle hazırlanmış sebze suyu bağırsaktaki tüm toksinin atılmasına yardımcı olur.

OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ:

Somon, keten tohumu, ceviz gibi omega-3 yağ asitleri içeren yiyecekler, iltihaplanmayı azaltabilir ve bağırsak sağlığını iyileştirir.

YEŞİL ÇAY:

Yeşil çay, antioksidanlar içerir ve vücudu temizlemeye yardımcı olur. Yeşil çay aynı zamanda kansere karşı da korur.

SARIMSAK VE SOĞAN:

Sarımsak ve soğan, bağırsak sağlığını iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

ZENCEFİL:

Zencefil, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve sindirim sistemini destekleyebilir. Zencefil aynı zamanda bağışıklığı güçlendirerek soğuk algınlığı gibi mevsim geçişlerindeki hastalıklardan korur.

PROBİYOTİKLER:

Yoğurt, kefir, fermente sebzeler gibi probiyotik içeren besinler bağırsaklardaki yararlı bakteri dengesini iyileştirir.

YÜKSEK LİFLİ YİYECEKLER:

Sebzeler, meyveler, tam tahıllar, kepekli tahıllar, baklagiller lif açısından zengin yiyeceklerdir ve bağırsak sağlığını destekleyerek toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Düzenli olarak lifli yiyecek tüketilmesi aynı zamanda gaz şikayetlerini de ortadan kaldırır.

Giriş tarihi: 15.11.2023

Kaynak Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com