Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Tırnak kırılmasına son | Güzellik makyaj
Tırnak kırılmasına son | Güzellik makyaj

Sık sık kırılan tırnak sorununu bitiriyoruz! Törpülerken bunu yaparsanız… Kırılan tırnaklar çok sinir bozucu bir durumdur. Tırnaklarınız suya çok sık giriyorsa ve yapısal olarak ince bir tırnak yapısına sahipseniz sık sık kırılmalarla karşılaşabilirsiniz. Peki kırılan tırnağı nasıl onarılır? Bu basit ve etkili yöntemle hayat kurtaracaksınız. İşte detayları… Kırık tırnaklar, yaralanmaya neden olabilir. Bazı durumlarda, tırnak tamamen yırtılabilir, ezilebilir, sıkışabilir veya tırnağın altında kan birikebilir. Bu subungual hematom olarak bilinir. Tırnak yatağı yaralanmaları, tipik olarak tırnak yaralanmalarından çok daha ciddidir. Bunun nedeni, tırnakların büyüdüğü tırnak matrisine zarar verebilmeleridir. Uygun şekilde tedavi edilmezse, tırnak matriksinden geriye doğru büyümeyi durdurabilir. Peki küçük tırnak kırılmaları nasıl onarılır gelin birlikte bir bakalım.

TIRNAK TUTKALI

Bazı durumlarda, tırnağınızın kırılan kısmını yeniden takmak için tırnağı yapıştırıcısı (genellikle takma tırnakları veya uçları takmak için kullanılır) kullanabilirsiniz. Tırnağınızı temiz, ılık suyla yıkayın ve temiz bir havluyla kurulayın. Tırnağı yumuşaması için ılık suda bekletin. Tırnağın kırıldığı alana az miktarda tırnak yapıştırıcısı sıkın ve yapıştırıcıyı ince bir tabaka oluşturacak şekilde yayın.
Kırılan tırnağı, koptuğu alana 30 ila 60 saniye boyunca takılı kalana kadar nazikçe ama sıkıca bastırın. Herhangi bir ekstra yapıştırıcıyı pamuk top ile çıkarın. Tutkal kuruduktan sonra ince bir tabaka koruyucu kaplama (temiz, taban cilası gibi) uygulayın. Tırnağınızı törpülerken tek bir yöne doğru törpüleyin.

ÇAY POŞETİ

Tırnağınızı temiz, ılık suyla yıkayın ve temiz bir havluyla kurulayın.Tırnağınızın kırık bölgesini kapatacak kadar büyük, temiz bir poşet çaydan küçük bir parça kesin. Kahve filtre malzemesi de işe yarıyor!
Tırnağınızın kırık kısmına ince bir tabaka tırnak yapıştırıcısı veya süper yapıştırıcı sürün.Cımbız kullanarak çay poşeti malzemesini tırnağınızın üzerine düz bir şekilde koyun ve bir kısmını tırnak ucunun altına katlayın.
Çay poşeti malzemesinin üzerine başka bir tutkal tabakası koyun. Tutkal kuruduktan sonra tırnağı doğal görünene kadar parlatın ve koruyucu bir kaplama uygulayın.

TIRNAK KIRILMASI NASIL ÖNLENİR?

Tırnaklarınızın kırılmasını veya yaralanmasını önlemek için bazı ipuçları:

Ellerinizi sık sık yıkayın ve kuru tutun.
Tırnaklarınızı ısırmayın, koparmayın ya da salyangozları koparmayın.
Banyoda veya duşta uzun süre kalmayın. Tırnaklarınızı kısa tutmak için düzenli olarak kesin veya kesin. Bu, takılmalarını ve tırnağın altında kir birikmesini önleyebilir.
Ellerinizle çalışırken eldiven veya başka koruyucu giysiler giyin.
Sadece kendi tırnak makasınızı kullanın. Takma tırnak yaptırmayın veya çok sık oje çıkarıcı kullanmayın. Bu, tırnağınızı aşındırabilir veya zayıflatabilir.


Giriş Tarihi: 21.09.2023
 

Tweet

Kaynak Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com

 

 

gizlilik politikası