Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Sivilcelere son ama nasıl | Güzellik makyaj
Sivilcelere son ama nasıl | Güzellik makyaj

Sivilceler, ciltte meydana gelen küçük kabarcıklar, lezyonlar veya şişliklerdir. Genellikle cilt yağlarının, ölü cilt hücrelerinin ve bakterilerin tıkanmış veya enfekte olmuş cilt gözeneklerinin sonucu olarak ortaya çıkarlar. Genellikle yüz, boyun, sırt ve omuz gibi cildin yağ bezlerinin yoğun olduğu bölgelerde görülür. Ancak varlıkları oldukça rahatsız edici olabilir. Buna karşın bir uzman sivilcelerden kurtulmak adına neler yapılması gerektiğini anlattı.

Sivilceler genellikle ergenlik döneminde hormonal değişikliklerle ortaya çıkar, ancak yetişkinlerde de görülebilirler. ivilcelerin farklı türleri vardır ve şiddeti değişebilir. En yaygın türleri şunlardır:

Siyah noktalar: Cilt gözenekleri tıkanır ve açıkta kalan cilt yağı okside olduğu için siyah görünürler.

Beyaz noktalar: Cilt gözenekleri tıkanır, ancak üstü kapalı olduğu için siyah değil beyaz görünürler.

Papüller: Kırmızı, şişmiş sivilcelerdir. İltihaplıdırlar, ancak üzerlerinde beyaz başlık bulunmaz.

Püstüller: İltihaplı sivilcelerdir ve beyaz veya sarı başlık içerirler.

Nodüller: Derin ciltte oluşan büyük, ağrılı ve iltihaplı sivilcelerdir.

Kistler: Nodüllere benzerler, ancak içlerinde sıvı birikimi vardır.

SİVİLCE SORUNU OLANLAR İÇİN BAKIM İPUÇLARI

Hafif sivilceler evde kolaylıkla tedavi edilebilse de Dr. Justine Kluk, ciddi cilt sorunları olan herkesin, güvenli ve etkili bir şekilde tedavi için bir hekimden veya dermatologdan yardımı alması gerektiğini söylüyor.

EVDE SİVİLCELERDEN KURTULMAK İÇİN BU 3 ADIMI İZLEYİN

Nemlendiriciyi atlamayın çünkü cilt bariyerinizi güçlendirebilir ve "daha sağlıklı olmasını sağlayabilir. Ancak komedojenik olmayanları tercih etmeniz önemlidir, böylece gözeneklerinizi tıkamazlar.
Gözenek tıkanmasını ve iltihaplanmayı azaltmak için topikal A vitamini, retinol ve retinoidlerden yardım alın.
Cildinizi günde iki kez hafif bir temizleyiciyle yıkayın. Cilt bakım rutininizde aktif içerikli yalnızca tek bir ürün kullanın ve kullanım sıklığını yeterli düzeyde tutun.

SİVİLCE KURUTAN MASKE

Bu maske, sivilceleri kurutmak ve ciltteki fazla yağı kontrol altına almak için etkili olabilir. Elma sirkesi, antibakteriyel özelliklere sahiptir ve ciltteki pH dengesini düzeltebilirken, kil de fazla yağı emebilir.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı kil
1 yemek kaşığı elma sirkesi (tercihen organik, doğal)
İhtiyaca göre birkaç damla su (maskeyi istediğiniz kıvama getirmek için)

Yapılışı:

Bir karıştırma kabında kil ve elma sirkesini karıştırın. Karışımınız pürüzsüz bir macun haline gelene kadar iyice karıştırın.
Macun, yüzünüze uygulanabilir kıvamda olmalıdır. Eğer çok yoğunsa, birkaç damla su ekleyerek daha ince bir kıvam elde edebilirsiniz.
Cildinizi iyice temizleyin ve maskeyi yüzünüze uygulayın. Göz çevresi ve dudaklarınıza uygulamaktan kaçının.
Maskeyi yüzünüzde 10-15 dakika kadar kurumaya bırakın. Maske kurudukça cildinizde sıkılaşma hissi olabilir.
Maske kuruduğunda, ılık suyla yıkayarak iyice temizleyin.
Son olarak cildinizi nemlendirici ile nemlendirin.
Bu maskeyi haftada bir veya ihtiyaca göre uygulayabilirsiniz. Ancak elma sirkesi cildi kurutabilir, bu nedenle cildiniz hassassa veya çok kuru ise bu maskeyi dikkatli kullanmalısınız. Kullanmadan önce cildinizin tepki vermediğinden emin olmak için küçük bir bölgede denemeniz önerilir. Ayrıca, güneşe çıkmadan önce mutlaka güneş koruyucu krem kullanmalısınız, çünkü kil ciltteki güneşe karşı hassasiyeti artırabilir.

UYGULAMADAN ÖNCE BUNA DİKKAT

Sivilce tedavisi kişiseldir ve herkesin cilt tipi farklı olduğu için herhangi bir tedavi yöntemi herkes için uygun olmayabilir. Bu nedenle sivilce tedavisi için en iyi yaklaşımı belirlemek için bir uzmana başvurmanız önemlidir.

Giriş Tarihi: 14.09.2023

Tweet

Kaynak Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com

 

Peeling nedir?

Cilt bakımlarında genellikle yüz yıkama jeli ve maskesi gibi cilt bakım ürünlerinin yanı sıra peeling çeşitleri kullanılır. Peeling kelimesi soymak anlamı taşır. Kozmetik sektöründeki karşılığı, cildin üst tabakasının yenilenmesi için soyularak inceltilmesidir. Bu işlem ile cilt ölü tabakadan arındırılır.
Kaynak 2: https://www.trendyol.com/s/peeling-nedir-nasil-yapilir-faydalari-nelerdir-blog

 

gizlilik politikası