Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Daha genç gösteren Peeling | Güzellik makyaj
Daha genç gösteren Peeling | Güzellik makyaj

Sağlıklı bir cilt, lekesiz bir yüz için harcadığımız birçok çaba süresince atladığımız bir bölüm bulunuyor. Nemlendirme, tonik uygulama veya peeling uygulama gibi işlemlerde özellikle boyun bölümü en çok atlanan noktalar arasında yer alıyor. Fakat bu bölümün atlanması, genç bir cilde sahip olurken yaşlanmış bir boyun ve göğüs hattının oluşmasına neden olabilir.

Cilt Bakım Uzmanı Joanne Evans, özellikle kış aylarında yüz bakım sürecine mutlaka boyun bölümünüzü de dahil etmeniz gerektiğini belirtiyor. Temizleme, peeling, serum, nemlendirici ve güneş kremi uygulamaları esnasında yüz bakımı olduğu gibi boyun bakımının da dikkat edilmesi gereken nokta olduğuna vurgu yapıyor. Özellikle peeling yapmak ise; boynunuz için gerekli işlemlerden biri.

Ölü derilerin atılmasını sağlayan peeling işlemi; boyunda da uygulanması gerekiyor. Dermatolog Dr. Tsippora Shainhouse, haftada bir veya iki kez mutlaka boyna peeling yapmayı öneriyor. Boyunda ölü deri birikiminin yalnızca hijten eksikliğine değil, aynı zaman daha "koyu bir renge" veya dermatite sebep olabileceğine de vurgu yapıyor.

Dikkat edilmesi gereken ilk noktalardan biri; boyun bölümdeki cildin diğer noktalara oranla daha hassas olduğu. Bu nedenle dikkatli bir bakım süreci gerekiyor. Aslında her zaman cilt tipinize göre uygun şekilde peeling yapmalısınız.

Bu bölgedeki cilt daha ince bir yapıya sahiptir. Elastikiyetini daha kolay kaybeder ve yaşlanma belirtilerini yüzünüzden önce gösterir. Bölgenin daha az doğal yağ üretmesi, bölgenin daha hızlı yaşlanmasının bir başka nedeni.

Ne yazık ki, teknolojiye artan bağımlılığımız durumu daha da kötüleştiriyor ve "teknoloji boynu" sorununa daha yatkın hale geliyoruz. Bu terim, sürekli olarak bir tür ekrana baktığınız ve dolayısıyla o bölgeye baskı uyguladığınız için boynunuzda ortaya çıkan kırışıklıkları ifade ediyor. Buradaki deri daha ince olduğundan bu basıncın etkisi daha hızlı bir şekilde ortaya çıkıyor. Pek çok kişi bu bölgeye güneş koruyucu uygulamayı ihmal ediyor ve güneş hasarı da bir araya geldiğinde bu bölümde çok daha hızlı yaşlanma ortaya çıkabiliyor.

Boynunuzda peeling yapmak ise; bu etkilerle mücadeleyi mümkün hale getirse de; dikkatli olmanız gereken birkaç ayrıntı mevcut. Vücudunuzda biriken dayanıklı ölü deriyi atmanızı sağlayan sıradan yüz peelinglerini ve kesinlikle sert ve aşındırıcı peelingleri kullanmamalısınız. Peki bunun yerine ne kullanılmalı?

Dr. Shainhouse, nazik ama etkili bir kimyasal peelingin en iyi boyunda işe yaradığını söylüyor. Fiziksel peeling ince, hassas boyun derisinde mikro yırtıklara neden olabilir, bu da iltihaplanma, erken cilt yaşlanması ve hatta yara izi ile sonuçlanabilir. Laktik, mandelik veya glikolik asitler gibi AHA'lar içeren tonikler veya peelingler, ölü cilt hücrelerinin çözülmesine yardımcı olmak, taze ve parlak bir cilt ortaya çıkarmak için etkili sonuçlar ortaya çıkarabilir.

Retinol içeren ürünler gibi kimyasal peelingler, kesinlikle etkilidir. Buna göre aşırı hasara neden olmadan cildin derinliklerine nüfuz ederken bu hassas bölgedeki ölü cilt hücrelerini ve diğer yabancı maddeleri nazikçe çözerler.

Fakat tüm bu ürünleri kullanmadan önce mutlaka bir dermatolog yardımı almalı, doktorunuzla birlikte cilt tipinizi analiz ettikten sonra en doğru seçeneğe karar vermelisiniz. Aksi takdirde, uzman yardımı olmadan seçilen peeling ürünleri, cildinize fayda yerine zarar verebilir.

Giriş Tarihi: 13.09.2023

Tweet

Kaynak Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com

 

Peeling nedir?

Cilt bakımlarında genellikle yüz yıkama jeli ve maskesi gibi cilt bakım ürünlerinin yanı sıra peeling çeşitleri kullanılır. Peeling kelimesi soymak anlamı taşır. Kozmetik sektöründeki karşılığı, cildin üst tabakasının yenilenmesi için soyularak inceltilmesidir. Bu işlem ile cilt ölü tabakadan arındırılır.
Kaynak 2: https://www.trendyol.com/s/peeling-nedir-nasil-yapilir-faydalari-nelerdir-blog

 

gizlilik politikası