Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Leke sivilce ve siyah noktalara son | Güzellik makyaj
Leke sivilce ve siyah noktalara son | Güzellik makyaj  

Cildinizde tek bir nokta dahi kalmayacak! Porselen bebek yüzün sırrı bu maskede
“Cildimdeki lekeler ne yapsam geçmiyor” diyenler için çözüm yolunu bulduk. Evde bulunan o malzemelerle kolayca maske hazırlayabilir ve en kısa süre içinde hayalinizdeki cilde kavuşacaksınız. İşte cildinizdeki tüm lekeleri ortadan kaldırmanın yolları:

Yüzümüzdeki sivilce izlerinden, siyah noktalardan, beyaz noktalardan hepimiz kurtulup porselen gibi bir cilde sahip olmak isteriz. Ancak çoğunlukla aradığımız sonuca ulaşamayız. Sizler için araştırdığımız bu maske sayesinde yüzünüzdeki lekeleri ortadan kaldırıp porselen gibi bir yüze sahip olacaksınız.

CİLTTEKİ BU DURUMLARIN OLUŞMA NEDENLERİ

Sivilceler, siyah nokta, beyaz nokta ciltte gibi oluşan durumlar, ciltte leke oluşmasına sebep olabilir. Aşırı güneşlenmek ve yanlış cilt ürünlerini kullanmak ciltte leke oluşmasına yol açabilir.

Ciltte leke oluşumunun önüne geçebilmek adına ilk olarak cildi sağlıklı bir biçimde temizlemeli ardından güzelce nemlendirilmesini sağlamalısınız. Çünkü sağlıklı ve temiz bir ciltte leke oluşma ihtimali daha azdır.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu doğal yüz maskeleriyle cilt lekelerini yok edebilir ve yüzdeki ölü deriyi ortadan kaldırarak daha iyi bir görünüm kazanabilirsiniz.

KARBONATLI MASKE

Malzemeler;

Birkaç damla limon suyu

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı zeytinyağı

Uygulama;

Limon suyunu, karbonatı ve zeytinyağını bir kaba aktarın ve karıştırın. Gözünüzün ve dudaklarınızın dışında bütün yüzünüze bu karışımı sürün ve 5 dakika bekleyin. Ardından yüzünüze dairesel biçimde masaj yapın. Oda sıcaklığında suyla yüzünüzü temizleyin.




LİMON VE BAL MASKESİ

Malzemeler;

1 çay kaşığı limon suyu

2 çay kaşığı bal

Malzemeler;

Limon suyunu ve balı bir kapta karıştırın. Bu maskeyi bütün yüzünüze sürün özellikle de lekelerin olduğu alanlara daha yoğun sürmeye özen gösterin. 20 dakika bekleyin ve ardından ılık suyla yüzünüzü yıkayın.

YOĞURT VE KARBONAT MASKESİ

Malzemeler;

1 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

Uygulama;

Yoğurt ve karbonatı karıştırın. Daha sonra yüzünüzdeki lekeli bölgelere sürün ve 15 dakika bekleyin. 15 dakikanın ardından ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Düzenli olarak bu maskeyi yapmanız yüzünüzde gözle görülür bir şekilde lekeleri azaltacaktır.

KULLANMADAN ÖNCE DOKTORA DANIŞIN

Bu tarifler öneri niteliğinde olup, uzman bir tavsiye yerine geçmez. Kullanmadan önce mutlaka bir dermatoloğa danışmanız önerilir. Maskeyi uygulamadan önce küçük bir alanda test etmeniz önerilir.

Giriş Tarihi: 09.09.2023

Tweet

Kaynak Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com

gizlilik politikası