Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Sürekli yorgunsanız| Şirin Gurme yemek tarifleri
Sürekli yorgunsanız

“Sürekli yorgunum” diyenlerin çaresi! Enerjinize tavan yaptıracak bu karışım adeta yorgunlukla savaşıyor…
Yorgun uyanmak, gün içinde halsiz ve isteksiz olmak ne yazık ki hepimizin başına gelen bir durum. Bazen ne kadar dinlensek de üstümüzdeki o ağırlıktan kurtulamayız. Bu yorgunluk hali, hayat kalitemizi olumsuz şekilde etkileyen, yaşam kalitemizi düşüren bir durum. Ancak beslenme rutinimizde yapacağımız ufak değişikliklerle hayatımızda büyük bir değişim yaratabilir, yorgunluktan kurtularak enerjimizi artırabiliriz.

Mutfağınızda kolaylıkla bulabileceğiniz bu besinlerin enerjinizi nasıl artırdığına adım adım şahit olacaksınız ve yorgunluğunuzdan eser kalmayacak!

YOĞURT

Yoğurdun içerdiği probiyotik bakteriler, vücut direncini artırır ve bağırsak florasını düzenlemeye yardımcı olur. Yoğurttaki probiyotikler kronik yorgunluğun etkilerini azaltır. Yoğurdu meyveyle, sade ya da yemeklerin yanında tüketebilirsiniz.

ÇÖREK OTU

Çoğunlukla mutfakta süsleme amaçla kullanılan çörek otu aslında süsten çok daha fazlası. Çörek otu tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardım eder. Zindelik vererek yorgunluğu almada oldukça etkilidir.

YOĞURT VE ÇÖREK OTU KARIŞIMI

Özellikle yoğurda eklediğiniz çörek otunun etkisi sizi şaşırtacak. Bir kase yoğurda, 1 tatlı kaşığı çörek otu ekleyin ve karıştırın. Kahvaltıda ya da ara öğünlerde tüketebilirsiniz. Bu karışım yorgunluğunuzu yok edecek ve enerjinizi zirveye çıkaracak.

PORTAKAL VE KİVİ

Portakal, kivi, maydanoz ve sivri biber gibi besinler vücut direncini artırır ve enerjiyi yükseltmeye yardımcı olur. C vitamini açısından zengin bir meyve olan kivi, metabolizmayı canlandırır. Sabah saatlerinde kivi yemek ya da gün içerisinde kivi tüketmek enerjiyi ikiye katlamaya yardımcı olur.

KURU YEMİŞLER

Yorgun hissettiğiniz zaman; badem, antep fıstığı, fındık, ceviz, kabak çekirdeği gibi kuru yemişleri yemek size enerji desteği sağlarlar. Kuru yemişlerin birçoğunun içerdiği potasyum, magnezyum, omega-3 ve güçlü antioksidanlardan dolayı yorgunlukla savaşırlar.

TAZE MEYVE, SEBZELER

Taze meyve ve sebzeleri tüketmek, enerji seviyelerinin yükselmesini sağlar ve metabolizmayı canlandırır. Yorgunluğu ortadan kaldırır.

PROTEİNLER

Magnezyum açısından zengin olan proteinler, halsizliğe karşı iyi gelebilir. Süzme peynir ve fasulye halsizliğe karşı iyi gelen besinler arasındadır.

YULAF EZMESİ

Yulaf ezmesi, düşük glisemik indeksli olduğu için uzun süren enerji verir. Zinde hissetmeyi sağlar.

HAVUÇ

Havuç, bağışıklık sistemini destekler. Bu etkisi sayesinde halsizliği gidermeye yardımcı olur. Fakat fazla havuç tüketmek, kan şekerini yükselteceği için aşırı tüketmemeye özen göstermelisiniz.

ARMUT

Bol miktarda A, C ve K vitamini içeren armut, C vitamini sayesinde antioksidan özelliğe sahip. Antioksidan sayesinde bağışıklık sistemini korur ve vücuda enerji verir. Günü enerjik geçirmeniz için bir adet armut tüketmek faydalı olabilir. Yorgunluk hissinden bir türlü kurtulamıyor ya da kronik yorgunluğunuz olduğunu düşünüyorsanız mutlaka uzman bir doktorla görüşmeniz tavsiye edilir.

Giriş Tarihi: 05.09.2023 

Tweet

Kaynak Resim kaynak grafiksaati.com[at]gmail.com

gizlilik politikası