Ana sayfaAnnelikElsanatlarıHaberlerMagazin DünyaMagazin TürkiyeModaRessamlarSeramik

Tiyatro SinemaYazılarYemeklerSend TwitterTwitter'da bizFacebook'da bizPinterest'de biz Hayata dair ne varsa

 

 

Ali'yi Koruyamadım

Zeynep Sertkaya

Zeynep Sertkaya

Blogum

Facebook sayfam
Twitter sayfam
G+1 sayfam
Maillerim:
all_butterflies[at]hotmail[.]com
sertkayazeynep[at]gmail[.]com

DMCA.com 

Melike Demirağ Arkadaş

 
Mehmet Sertkaya ve annesi Zeynep Sertkaya

Zeynep Sertkaya, Hayata Dair 12 Temmuz 2013

Kendini her türlü şiddetten ve vesayetten arındırmış günümüz gençliği, geleceğin sevgi ve barış dünyasının mimarları olacaktır. - Melike Demirağ

Ali'yi koruyamadım, Ethem'i de koruyamadım. Deniz'i de koruyamamıştım ben doğmadan 10 yıl önce, Yusuf'u da. Daha çocuktum, Ankara'daydım ; Uğur'u da koruyamadım bomba patladığında. Koruyamadığım isimleri burada yazmakla günah çıkarıyorum belki de.

Dünden beri düşündüm : Ali'nin annesi ne halde şimdi? Ethem'in babasının acısı duruldu mu? Deniz'in ailesi hala yasını tutmuyor mu kuşaklar geçse de? Uğur'un evladı babasının mücadelesini devam ettiriyor mu? Ölümü kucaklayan herkesin ardından sorulabilecek ne kadar da insani sorular.

Sonra onları neden koruyamadığımı düşündüm. Elimden gelen her şeyi yaptım mı? Acaba sadece ben yeter miydim korumaya onları? Hayır, elimden gelen her şeyi yapmadım. Yapamadım demiyorum, yapmadım. Evimde rahat rahat kitabımı okuyarak tanıdım Deniz'i , Yusuf'u. Gezmek için gittiğim Ankara'da bombanın sesini duydum, Uğur'un öldüğünü öğrendim ve onun da kim olduğunu kitaplardan öğrendim. 1982 doğumluyum normaldi Deniz'i, Yusuf'u , Uğur'u koruyamam. Ama Ali'yle Ethem öyle mi?
Annelik Anne ve çocuk bebek bakımı annelik duygusu çocuk eğitimi ve gelişimi yazıları Banu Conker
Ben evimde yine kitabımın başındaydım Ethem vurulurken. Oğlumu uyutuyordum belki de Ali dayak yerken. Güvendeydim. Rahatım yerindeydi. İşte bu nedenle koruyamadım onları. Oysa bazen güvende olmamak gerekir, rahatı bırakıp sokaklara çıkmak . Bir hedef uğruna okumak yada yazmak değil YÜRÜMEK ve hatta ÖLMEK gerekir. Ben yürümedim de, ölmedim de.

"Bilgisayar başından destek verdim, twitter'a bakmaktan gözlerim ağrıdı." demeyeceğim. Ali'ye haksızlık, Ethem'e sövmek gibi olur.

Ama bundan sonrası için elimden geleni biliyorum. Oğlumu yetiştireceğim. Hem de öyle bir yetiştireceğim ki o benim gibi olmayacak. Rahatını bozup sokağa çıkacak Deniz'in , Yusuf'un peşinden gidecek; benim gibi okuyacak hepsini öğrenecek ama eyleme geçmek gerektiğinde daha aktif olacak.

Ben Ali'yi , Ethem'i kurtaramadım. Mehmet'im kurtaracak. Annesi onu vatanı için , özgürlük için ve onuru için yetiştirecek.

Zeynep Sertkaya, Hayata Dair Kadınlar Kulübü
Blogum | Facebook sayfam | Twitter sayfam | G+1 sayfam | Maillerim: all_butterflies[at]hotmail[.]com sertkayazeynep[at]gmail[.]com

Bunlar da ilginizi çekebilir

Hatay Armutlu'da 1 kişilik gruplara (!) TOMA ile müdahale
Ali İsmail Korkmaz cinayetinin failleri gözaltında
Ruhların anlaşması - Tüm ölenlerin anısın - Banu Conker yazdı

Ali İsmail Korkmaz ve özgürlük şehitlerine - Zeynep Sertkaya (Anılarına makale)
Ali İsmail Korkmaz Antakya'da

 

 

Hayata Dair Gezi Parkı arşivi

Copyright: Her hakkı saklıdır  | grafiksaati.com[at]gmail.com  |  gizlilik politikası