Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Ev yapımı sıvı sabun  nasıl yapılır tarifi Flüssigseife

Ev yapımı sıvı sabun nasıl yapılır tarifi

Sıvı sabunumuzu ve şampuanımızı evimizde kendimiz çok kolay ve az maliyetli ekonomik şekilde hazırlayabiliriz. Bunun için öncelikle yapmamız gereken, doğal, katkısız ve güvenilir katı sabunlar bulmalıyız. El yıkamada doğal kalıp sabunlar çok çabuk erir ve kullanım zordur. Bu yüzden kalıp sabunları daha rahat kullanabileceğimiz hale getirmek için, onları sıvı sabuna dönüştürmeyi tercih edebiliriz. Bunun yanında sıvı sabununuza katacağınız güzel kokulu yağlarla sıvı sabunun kokusunu güzelleştirebilir ve sıvı sabunumuzu daha keyifle kullanılmasını sağlayabiliriz. Örneğin gül yağı ekleyebiliriz. Banyoda sabunu kalıp olarak kullanmak daha kolay olsa da saçlar için çok faydalı çam terebentin esansını kullanabilmek ve güzel bir kokusunun da olması için, sabunun şampuana dönüştürülmüş hali yine de iyi bir seçenek olacaktır.

Ev yapımı sıvı sabun yapmak için kullanılacak malzemeler

1 litreden fazla miktarda su

1 yemek kaşığı kadar gül yağı,

Karıştırmak için blender,

Kapağı ve pompası olan bir sıvı sabun şişesi

150 gr. katkısız doğal kalıp sabun. Tercihen zeytinyağlı olabilir. Ancak bıttım sabunu olmasın, Çünkü bıttım sabunuyla hazırlanan sıvı sabunun bekledikçe kıvamında yoğunlaşma olur ve jölemsi bir hal alır, yeniden az miktar su ile sulandırıp çalkalayıp kullanmak gerekir. Bu sebeple bıttım sabunu kullanmayın ancak kullanırsanız bıttımla hazırlanan sıvı sabunu çamaşır makinesinde, deterjanla beraber kullanabilirsiniz. Yine de bu tarifte bıttım sabunu kullanmayalım. 

Ev yapımı sıvı sabun  tarifi

Bütün maddeleri karıştırıp karışımın üzerini örtecek kadar su içinde iyice yumuşayıncaya kadar bekletelim. Yumuşayan sabunu suyu ile beraber blendere koyalım. 1 litreye tamamlanacak şekilde soğuk su ilave edelim ve karışımın içinde pütür kalmayıncaya kadar blenderden geçirelim. Kıvamına bakıp gerekirse biraz daha su ekleyip tekrar karıştırtalım. Karışımın içine 1 yemek kaşığı kadar gül yağı ekleyip tekrar blenderde çekelim. Sıvı sabununuz kullanıma hazır.

Doğal katkısız şampuan nasıl yapılır ?

Kaynak

Resim kaynak

Yayın tarihi: 29 Mart 2020

grafiksaati.com[at]gmail.com  |  gizlilik politikası