Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin Türkiye  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Mars'ta Yaşam İzleri: Selam Dünyalı Hoş geldin

Mars'ta yaşam izleri: Selam Dünyalı | Bilim Teknoloji Uzay

Kızıl Gezegen'de Hayat

Astrologlar, Mars'ta birbiriyle bağlantılı ve eski tarihlerde oluşmuş yer altı gölleri ile yer altı sularının varlığına dair deliller bulunduğunu belirtti.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA ile Avrupa Uzay Ajansı ESA için Kızıl Gezegen Mars’ın uydularını inceleyen gök bilimciler, bulunan sonuçları "Journal of Geophysical Research" dergisinde yayımladı.

Gök bilimciler bu araştırmanın Mars yani diğer adıyla Merih’in geçmişinde yer altı sularının varlığını ortaya koyduğunu belirtti.

Yüzey görüntülerinin fotoğraflarını inceleyen gökbilimciler Kızıl Gezegen Mars'ın kuzey yarım küresindeki krater çukurlarının tabanındaki derin olukların, geçmişte burada yer altı göllerinin ve yeraltı sularının var olduğunun bir kanıtı olduğuna işaret ettiler.

Ayrıca Kızıl Gezegen Mars'ta bulunan killi toprağın ancak uzun süre suyla temas sonucu oluşabileceğine dikkat çeken gökbilimciler, bunun gezegende geçmişte büyük miktarlarda su bulunduğuna dair bir delil sayılabileceğini ifade ettiler.

Bilim insanları Kızıl Gezegen Mars'ta 3-4 milyar yıl önce dev bir yüzey altı okyanusu olduğunu düşünüyor.

Gökbilimciler Kızıl Gezegen Mars'taki su varlığının Dünya'dakine benzer bir canlı yaşamının izlerinin araştırılması açısından büyük bir ipucu sağlayabileceği ifade ediliyor.

Hayata Dair

Grafik: Tevfik Elçioğlu grafiksaati.com

Kaynak: Journal of Geophysical Research ve AA

http://grafiksaati.com,

 

Facebook'ta grafiksaati.com

Twitter'da biz

Pinterest'te biz

grafiksaati.com@gmail.com  |  gizlilik politikası