Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin Türkiye  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Kalp ve diyabet ilaçları bazı ruhi bozukluklara da iyi gelebiliyor

Kalp, diyabet ve kolesterol ilaçları bazı ruhi bozukluklara da iyi gelebiliyor

Diyabet ve kalp rahatsızlıkları için kullanılan bazı ilaçlar ciddi bazı akıl hastalıklarına da iyi gelebiliyor.

İngiltere'nin University College London (UCL) üniversitesinin yaptığı araştırmalara göre, psikolojik rahatsızlıkları olan ve kalp ilaçlarını kullanan hastalardan tedavi için hastaneye yatırılanların sayısında azalma gözlemleniyor.

Araştırmada odaklanılan ilaç grupları:

Kolesterole karşı kullanılan statin grubu ilaçlar:

Kolesterole karşı kullanılan statin grubu ilaçlar akıl sağlığıyla bağlantılı sorunların giderilmesine veya anti-psikotik ilaçların vücutta emilmesine ciddi biçimde katkı sağlıyor.

Tansiyon düzenleyici ilaçlar

Bu ilaçlar, beyinde bipolar rahatsızlık ( duygu durum bozukluğu ) ve şizofreniyle bağlantılı olarak ortaya çıkan kalsiyum sinyalinin değişmesini sağlayabiliyor.

Bazı Tip 2 diyabet ilacı olarak kullanılan metformin

Ruhi durumu iyi yönde değiştirebiliyor.

Uzmanlar bu ilaçları deneyler ile test etmek yerine ilk etapta gerçek yaşamdan deliller aramayı tercih etti.

Araştırma için İsveç'te şizofreni, bipolar hastalıklar veya diğer ciddi psikolojik rahatsızlık teşhisi konulan 142 bin 691 hastanın yaşam boyu tutulan tıbbi verileri ele alındı.

Hayat boyu tıbbi verileri incelenen bu hastaların araştırılan ilaçları aldıkları ve almadıkları zaman diliminde ne sıklıkla psikiyatri kliniklerine gittikleri araştırıldı.

Üniversitedeki araştırmacılardan  Dr. Joseph Hayes, "Rapor, ilgili ilaçları alanların tedavi olmak amacıyla psikiyatri kliniklerine gitme oranlarında yüzde 10 ila yüzde 20 oranları arasında bir düşüş olduğunu gösteriyor" dedi.

Sonuçlar, JAMA Psychiatry isimli bilim dergisinde yayımlandı. Ayrıca bu ilaçları alanlarda kendi kendilerine zarar verenlerin oranlarının ciddi oranda azaldığı görzlendi.

Sırada klinik deneyler var

Dr. Joseph Hayes, "Bu bulgular çok heyecan verici. Araştırmanın bu şekilde sonuçlanmasından memnunum ama bu sadece bir başlangıç" dedi.

Dr. Joseph Hayes, nihai bir sonuca ulaşabilmek için söz konusu ilaç gruplarının klinik deneylerle test edilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: BBC

Kaynak link: https://www.bbc.com/turkce/haberler-46812738

http://grafiksaati.org

Herz- und Diabetes Erkrankungen sowie einige Cholesterin Medikamente können auch für psychische Erkrankungen gut sein. '

Bunlar da ilginizi çekebilir

Kalp ve diyabet ilaçları bazı ruhi bozukluklara da iyi gelebiliyor

Anti Depresanlar politik kutuplaşmaya iyi gelir mi yoksa Bahçeli yanılıyor mu?

 

grafiksaati.org@gmail.com  |  gizlilik politikası