Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin Türkiye  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Cep telefonu güvenliği: Yüz tanıma

Eğer güvenli bir telefon istiyorsanız yüz tanıma özelliğini kullanmayın.

Hollanda Tüketiciler Derneği tarafından gerçekleştirilen bazı araştırmalara göre, piyasadaki akıllı telefonların yüzde 40'ı, yüz tanıma özelliği sayesinde başkaları tarafından kolayca ele geçirilebiliyor.

Telefonlar, fotoğraf hafızası ile sahibinin görüntüsü arasında kesin olarak bir eşleşme aramadığından dolayı herhangi bir vesikalık fotoğraf yardımıyla ekran kilidi devre dışı bırakılabiliyor.

Twente Üniversitesi biyometri uzmanlarından Prof. Dr. Raymond Veldhuis, "Cep telefonunuzun gerçekten güvenli olmasını istiyorsanız, yüz tanıma özelliğini kullanmayın" dedi.

Hollanda Tüketiciler Derneği tarafından yapılan bir araştırmada farklı markalardan 110 akıllı telefonu incelendi. Aralarında Samsung, Huawei, Sony ve Nokia marka telefonlarının bazı modellerinin de bulunduğu 42 telefonun, yüz tanıma özelliği sayesinde yanıltılabildiğini tespit etti.

Hollanda Tüketiciler Derneği, tüketicilere, akıllı telefonlarındaki yüz tanıma özelliğini kapatmalarını, parmak izi veya şifre kilidini kullanmalarını tavsiye etti.

Yusuf Özkan, Lahey, Hollanda

Kaynak link: https://www.bbc.com/turkce/haberler-46774682

------------

Yüz tanıma teknolojisi: Ne kadar fırsat ne kadar tehdit?

İngiltere'de metro istasyonlarında yüz tanıma sisteminin denenmeye başlanması, yeni bir tartışmayı yeniden gündeme getirmişti.

Sistem, geçişlerde durup bilet satın almaya, kapılarda okutmaya ve uzun kuyruklar oluşturmaya gerek olmadan yolculuk edilmesini amaçlıyordu. Yüksek hızda yanıp sönen görünmez ışıklar ve üç boyutlu okuma sistemiyle, şekilleri tanıyabiliyordu.

Dünyada birçok devlet ve özel şirket, güvenilir ve hızlı olduğunu düşünerek yüz tanıma programlarını kullanıyordu.

Bazı araştırmacılar, yüz tanıma teknolojisinin kart ve şifrelerin gizli tutulması, suçluların yakalanması ve ülkeye giriş çıkışların denetlenmesi gibi alanlarda hızlı ve güvenilir bir araç olabileceğini söylüyordu. Ancak gerçek öyle mi?

Bazı insanlara göre ise metro vesaire de yüz tanıma teknolojisinin kullanılması mahremiyetin yok olmasını sağlayabilir.

28 Temmuz 2017

Kaynak link: https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-40745713

http://grafiksaati.com

İlginizi çekebilir:

Trafiğe son: Uçan insanlar

Uçan Otomobil Teknolojisinde Geri Sayım

http://grafiksaati.com

grafiksaati.com@gmail.com  |  gizlilik politikası