Ana sayfa  Annelik  Elsanatları  Haberler  Magazin Dünya  Magazin Türkiye       

Moda  Ressamlar  Seramik  Tiyatro Sinema  Yazılar  Yemekler 

 
 

Amerika'da Ahıska Türkleri'nin gösterisi

Amerika Birleşik Devletleri ABD'de Beyaz Saray'ın önünde Ahıska Türkleri gösteri yaptı.

Osmanlı İmparatorluğu'nun Rusya'ya verdiği ve o günlerdeki nüfusu Müslüman Türk olan Ahıska Türklerinin ana vatanlarından sürgün edilmesinin yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenler, bu yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde Beyaz Saray'ın önünde gerçekleşti.
Hayata dair

Amerika Birleşik Devletleri'nin farklı eyaletinde yaşayan yüzlerce Ahıska Türkü, Osmanlı İmparatorluğu'nun ana vatanlarını Rusya'ya vermesini ve devamında da sürgün edilişlerini anmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle ABD'de gösteri yaptı.

Ahıska Türkleri Konsey Başkanı Aydın Memedov, Ahıska Türklerinin 9 farklı ülkeye sürgün edildiğine dikkati çekerek, “Yeni nesillerimize bunu unutturmamak üzere Amerika'da gösteri yapıyoruz dedi.
 

Ahıskalıların sürgün edilişine ilişkin olarak ABD Kongresine de mektup yollayacaklarını söyleyen Memedov, “Vagonlara bindirilerek ana vatanımızdan kovulduk" dedi.


Ahıska Türkleri'nin kanaat önderlerinden Mukaddem Maksudov gösteri sırasında bir konuşma yaptı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine yardım ettiğini
açıkladı.
Amerika'da Ahıska Türkleri gösteri yaptı
 

Ek: Ahıska Türkleri; Osmanlı İmparatorluğu döneminde Rusya'ya verilen, günümüzdeyse Gürcistan sınırlarında bulunan Ahıska bölgesinde yaşayan Türk asıllı Müslüman nüfusa
verilen isimdir. Ruslar bu bölgeyi Meshetya adıyla adlandırır. Bu sebeple Ahıska Türkleri Meshetya Türkleri olarak da adlandırılabilir.
Hayata dair

Amerika ve Trump  haberleri için HaberazziHaber

Haber: grafiksaati.com, Haberazzi Haber
Kaynak: http://grafiksaati.com/, Haberazzi Haber, Muhammed Bilal Kenasari, Washington AA, ap, afp, Ayşegül Aydıngün, Çiğdem Balım Harding, Matthew Hoover, Igor Kuznetsov, and Steve Swerdlow. "Meskhetian Turks" isimli araştırması

 

Copyright: Her hakkı saklıdır  | grafiksaati.com@gmail.com  |  gizlilik politikası