Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler
DMCA.com

 

Amerika'da İstanbul Esintisi resim heykel sergisi Türk görsel sanatı New York'ta

Amerika'da İstanbul Esintisi sergisi | Türk görsel sanatı New York'ta

Amerika'nın New York kenti İstanbul Esintisi isimli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Bu sergide 9 Türk sanatçının eserleri sergileniyor.
Hayata Dair Kültür Sanat Dergisi
Serginin küratörü Şanel Şan, bu sergiyi hazırlamaktaki amaçlarını: "İstanbul'un ilham dolu, çeşitliliği alkışlayan kimliğini ortaya çıkartma" olarak açıkladı. Şanel Şan:
Hayata Dair haberler son dakika dünya ve Türkiye haberleri
"Bu sergide yer alan 9 sanatçının her biri farklı tarzlarda, tekniklerde üretim yapan, farklı sanat felsefelerine sahip sanatçılar. Bu sergi; İstanbul ve tüm Türkiye'nin sahip olduğu çok kültürlülüğünün bir yansıması aslında" dedi.

Sergide yer alan dokuz Türk sanatçıdan sekizinin heykel birinin ise resim sanatı üzerine çalıştığını ifade eden Şanel Şan "bu sergide sanat, zanaat, tasarım üçgeninde bir çalışma sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Sergiye bronzla çalışan Nadia Arditti, balık ağlarıyla üretim yapan Semra Özümerzifon, seramikle çalışan Dilek Aydıncıoglu, Meral Değer ve camekan grubu, mermerle çalışan Dinçer Güngörür, balonlarla çalışan ve genellikle uçan kız heykelleri yapan Derya Özparlak ve Aslı Kutluay gibi sanatçılar katılıyor.

Kaynak: Voice of America VOA, Mehtap Çololak Yılmaz, 27 Aralık 2014

 

Copyright: Her hakkı saklıdır  | grafiksaati.com[at]gmail.com  |  gizlilik politikası