Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler
DMCA.com

 

Basına paralel yapı baskını: Gözaltılar var

Samanyolu TV merkezli olarak başlayan paralel yapı operasyonu | Gerçekleşen: 8 gözaltı, nihai olarak iddia edilen: 32 gözaltı

Hayata Dair   Türkiye haberleri 14 Aralık 2014
Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Hasan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti devletine paralel yapı oluşturduğu iddia edilen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Samanyolu TV'de yayınlanan Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan ve Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara ile yine Samanyolu televizyon kanalında yayınlanan Sungurlar dizisinin yönetmeni Engin Koç gözaltına alındı.
Hayata Dair Kültür Sanat Dergisi
Samanyolu televizyon kanalında çalışan kimi gazetecilerin yanı sıra Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, gazeteci Nuh Gönültaş, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder hakkında da gözaltı kararı çıktığı iddia edildi.
Hayata Dair haberler son dakika dünya ve Türkiye haberleri
Şu ana kadar 8 kişi hakkında gözaltı kararı çıkmış olmakla beraber, kulislerde konuşulanlara göre gözaltı sayısının 32'ye çıkmasının beklendiği ifade ediliyor.

Gözaltına alınanların gözaltı gerekçesinde gözaltına alınan kişilerin, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanılarak örgütsel yapı oluşturmak ve bu yapılanma altında iftira atmak, kişileri hürriyetinden yoksun kılmak ve belgede sahtecilik yapmak suçları" işlendiği öne sürüldü.

Hayata Dair 14 Aralık 2014

Turk basininda paralel yapi gozaltilari

 

Yorum Ekle - Yorum oku

Adınız:
Mail adresiniz:
Yorumunuz

Yorumlarınız 48 saat içinde yorum yaptığınız sayfada yayına verilecektir. Adınızı ve yorumunuzu yazarken Türkçe karakter kullanmamanızı (ç,ö,ü,ş,I harfleri) yerine (c,o,u,s,I,i) harflerini kullanmanızı rica ederiz.  Hayata Dair

Yorumlarınız - Yorum ekle

Henüz bu habere yorum yazılmadı. Bu habere ilk yorumu yazan siz olun

Copyright: Her hakkı saklıdır  | grafiksaati.com[at]gmail.com  |  gizlilik politikası