Ana sayfaAnnelikElsanatlarıHaberlerMagazin DünyaMagazin TürkiyeModaRessamlarSeramik

Tiyatro SinemaYazılarYemeklerSend TwitterTwitter'da bizFacebook'da bizPinterest'de biz Hayata dair ne varsa

 

DMCA.com

Hayata Dair kadınlar klübü güzellik moda bakım diyet annelik kadın kulübüGezi'de gezmek

Banu Conker, 4 Haziran 2013 Grafik Saati Kadınlar Kulübü
Banu Conker'in tüm Hayata Dair yazıları

İstanbul Taksim Gezi Parkı Istanbul Taksim Square

Banu Conker Hayata Dair kadınlar kulübü

Yazan: Banu Conker

DMCA.com

 

Anılarımız var, yaşanmışlıklar var. Gittiğimiz her yere atfettiğimiz bir değer var ve doğanın benim için ayrıca önemi var. Çevre ve doğa için bireysel olarak elimden geleni yapıyorum.

İstanbul son zamanlarda iyice nefes alamaz oldu. Her taraf AVM ve sitelerle doldu. Son olarak Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçlar işaretlendi.
Artık İstanbullunun tahammülü kalmamıştı yeşilsizliğe ve katliama, çünkü bazı ruhlar ağaçların acısını hissedebiliyor bana göre. Aynı Avatar filminde olduğu gibi.

İnsanlar toplandı, eğlenceler düzenlediler. Şarkılar söylendi, kitaplar okundu. Gezi parkı şenlendi. Ben bunları Facebook ve Twitter’dan takip ettim. Gidemedim bir türlü.

Sonra olaylar çığırından çıktı. Bardağın dolmasına tek damla kalmış meğerse. İşte o da taştı sonunda ve konu artık bir memleket meselesi oldu. Konu Türkiye'nin her yerine yayıldı. Maalesef Facebook ve Twitter’i olmayanların uzunca bir süre bir şeyden haberi olmadı. Tek suçları ağacı sevmek, doğal kalmak, yeşil olsun istemek olan insanlar ne yazık ki üç beş çapulcu diye adlandırıldı ve pek çok şey olduğundan başka şekillerde yansıtıldı... Bugünlerde biraz daha anladım ki medya gerçekten çok büyük bir güç. Tabir-i caizse, medya gücüyle insanları doğru yönlendirebilirsiniz ya da ölüme gönderebilirsiniz.

Atatürk'ün 89 yıl önce yazdığı gençliğe hitabe ne deniyorsa aynı şekilde olmuş durumda. Bugünlerde Deniz Gezmiş dolaşıyor gibi aramızda. Gençlik kendine sahip çıkıyor, kendi hayatına, seçimlerine sahip çıkıyor. İnsanlar kabul edilemez bir şey istemiyor ki sadece kendi seçimlerini yaşayabilmek istiyor. Lütfen destek olun. Kendi çocuğunuz için, mutlu olmanız için ve aydınlık günler için destek olmak şart. Meydanlara çıkmanıza gerek yok. Türkiye için dua edin, “ne olacaksa hepimizin en yüksek hayrına olsun” diyin mesela.

Hatırlıyorum; ben 12 yasındayken yaşandı 1980 darbesi. Öncesinde benim hiç anlamadığım ölümler, taramalar, baskınlar düzenleniyordu. Biz televizyonlardan izliyorduk ve annemler hepsine anarşikler (anarşist demeyi bilmediği için) diyordu. Yıllar sonra 'Hatırla Sevgili' dizisi yapıldığında bir film gibi izlendi anılar ve annem 'ben bilmiyordum böyle olduklarını, biz onları kötü bildik' dedi. Yıllar sonra biz de böyle demeyelim, haklı haksız değil, ama doğrudan yana olalım. Hiçbir şey olmasa bile olanları doğru anlayalım.

 

Copyright: Her hakkı saklıdır

Hukuki sorumluluk beyanı: Bu yazı ve gelecekte yayınlanması olası tüm Hayata Dair haberlerinde hukuki sorumluluk Hayata Dair internet sitesine aittir. Yazarların hukuki sorumluluğu yoktur Yazıdan ancak kaynak göstererek ve link verilerek, en fazla 2 paragraf alıntı yapılabilir. Ancak kesinlikle ekleme çıkartma veya değişiklik yapılamaz.Aksi belirtilmedikçe hukuki sorumluluk sadece Hayata Dair alan adında yer alan yazılar için geçerli olup, alan adı genel olarak htttp://Hayata Dair .orgşeklinde tanımlanır. Alıntı yapan sitedeki içerikten ne Hayata Dair .org, ne de yazıda katkısı olabilecek kişiler sorumlu tutulamaz. Mail yoluyla düzeltme talep edilebilse dahi olası tebligatların geçerli olabilmesi ancak künyede yer alan adrese tebligat yapılmasıyla mümkün olabilir. Yazıların hukuki sorumluluğu yayın yönetmeni ve sorumlu yazı işleri müdürü olarak Tevfik Elçioğlu'na aittir. Hayata Dair .orgYahoo inc. tarafından desteklenir; whois records ise şöyledir.

 

Hayata Dair Gezi Parkı arşivi

 

 

Tags: Taksim Gezi Parkı, diren gezi parkı, taksim gezi parkı olayları, taksim gezi parkı olayları neden çıktı, taksim gezi parkı olayları nasıl başladı, taksim gezi parkı olayları son durum, nerede
Copyright: Her hakkı saklıdır  | grafiksaati.com[at]gmail.com  |  gizlilik politikası