Ana sayfaAnnelikElsanatlarıHaberlerMagazin DünyaMagazin TürkiyeModaRessamlarSeramik

Tiyatro SinemaYazılarYemeklerSend TwitterTwitter'da bizFacebook'da bizPinterest'de biz Hayata dair ne varsa

 

ABD: “Erdoğan bizden birilerini ister ama Erdoğan istiyor diye Amerika kimseyi vermez; çünkü ABD sadece demokratik ülkeleri destekler”

Haber: Grafik Saati kültür sanat dergisi U.S. Türkiye ve politika haberleri, 1 Nisan 2014

Amerikan Dışişleri: Erdoğan demokrat değil

Amerikan Dışişleri: Erdoğan demokrat değil

Türkiye’deki yerel seçimler, Erdoğan’ın balkon konuşması ve Türkiye’deki sansür uygulaması; Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın günlük basın toplantısında gündeme geldi.
Grafik Saati Kültür Sanat ve Haber Dergisi
Bir basın mensubunun “Türk Başbakan Pensilvanya’da yaşayan Fethullah Gülen’in iadesini istiyor” demesi üzerine Amerika Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü Marie Harf “Bu çok gülünç bir söz” dedi.
Hayata Dair Makale yazı yorum analiz deneme öykü
ABD Dışişleri Bakanlığı adına soruları yanıtlayan Marie Harf “Amerika Birleşik Devletleri ulusal çıkarları doğrultusunda her ülkeyle ilişki kursa da sadece demokratik ülkeleri destekler” dedi.
Hayata Dair haberleri son dakika haberler
Türkiye’deki internet yasaklarına, yazılı basına ve internet medyasına yapılan baskılara ve seçimlerde yapılan usulsüzlük iddialarına değinen Harf; Tayyip Erdoğan hükümetinin yaptığı değişikliklerin ardından Türkiye’nin artık demokratik bir batı devleti olmadığını ima etti ve “Türk hükümetinin internet medyasına uyguladığı baskıları doğru bulmuyoruz” dedi.
Hayata Dair son dakika haberleri
Fethullah Gülen ile ilgili olarak sorulan sorulara da yanıt veren Marie Harf, “Burada konu o zatın Pensilvanya’da yaşıyor olması ya da olmaması değil, bizim için esas konu; Türk hükümetinin kendileriyle aynı fikirde olmayan kişiler üzerinde baskı uygulaması. O beyefendi (Fethullah Gülen) Pensilvanya’da yaşasın ya da yaşamasın bu bizim Türk Hükümetinin internet medyasına, basına, vatandaşlarına baskı uygulamasını doğru bulmadığımız gerçeğini değiştirmiyor".
ABD: “Erdoğan bizden birilerini ister ama Erdoğan istiyor diye Amerika kimseyi vermez, Çünkü ABD sadece demokratik ülkeleri destekler”
ABD Dışişleri Bakanlık sözcüsü Marie Harf “Erdoğan’ın bizden, Amerika’da yaşayan bir Türk vatandaşını (Fethullah Gülen) istemesi bizim, (örneğin) Türk Hükümetinin Twitter’ı yasaklaması kararını doğru bulmadığımız gerçeğini değiştirmiyor.” dedi.

 

DMCA.com
Copyright: Her hakkı saklıdır  | grafiksaati.com[at]gmail.com  |  gizlilik politikası