Ana sayfaAnnelikElsanatlarıHaberlerMagazin DünyaMagazin TürkiyeModaRessamlarSeramik

Tiyatro SinemaYazılarYemeklerSend TwitterTwitter'da bizFacebook'da bizPinterest'de biz Hayata dair ne varsa

 

İnternet yasası: Sansür mü, insan hakları mı?

Hayata Dair , Kültür Sanat Dergisi Türkiye ve Politika Haberleri, 16 Ocak 2014
İnternet yasası: Sansür mü insan hakkı mıTartışmalı internet yasası mecliste görüşülmeye başladı.
Grafik Saati kadın
BDP Milletvekili Adil Zozani, "Suudi Arabistan, Çin ve İran'dan sonra URL yönetimiyle erişim engelleme yönetimini kullanan dünyada dördüncü ülkenin Türkiye olacağını" söyledi. Zozani, "Bu düzenleme ile internet haberciliği hatta gazetelere ait internet siteleri dahi sansürlenecek" dedi.
Haberler
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, düzenlemenin 17 Aralık'taki Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu'nun ardından yapıldığını belirterek “zamanlaması manidar” yorumunu yaptı. Akçay, daha önce bazı kasetler çıktığında, Başbakan'ın "ne özeli ne özeli, genel genel" dediğini hatırlatarak "Şimdi iş değişti. ‘Dün yediğiniz hurmalar gün gelir sizi tırmalar'" sözleriyle düzenlemeyi eleştirdi.
bayan bilen moda kadın güzellik bakım
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise yapılması planlanan ve TİB başkanına mahkeme kararı olmadan internet sitelerine erişim engelleme yetkisi veren yasal düzenlemeyi savunarak "kesinlikle bir sansür olmadığını, aksine kişilerin hak ve özgürlüklerini koruma altına almak için çıkarılmasını zorunlu gördükleri bir düzenleme" yaptıklarını söyledi.
deneme öykü edebiyat yazı makale
Yasal düzenlemenin ilk maddesi mecliste görüşülüp kabul edildi.

Hayata Dair Kültür Sanat Dergisi

Tags: internetime dokunma, internetime dokunma eylemi, internetime dokunma kampanyası, internetime dokunma nedir, internetime dokunma eylem, internetime dokunma anketi, internet, yasakları, eylem, TİB

 

 

 

 

DMCA.com
Copyright: Her hakkı saklıdır  | grafiksaati.com[at]gmail.com  |  gizlilik politikası