Ana sayfaAnnelikElsanatlarıHaberlerMagazin DünyaMagazin TürkiyeModaRessamlarSeramik

Tiyatro SinemaYazılarYemeklerSend TwitterTwitter'da bizFacebook'da bizPinterest'de biz Hayata dair ne varsa

 

Ukrayna'de neler oluyor, aktörler kim? | Ukrayna haberleri

Hayata Dair Dergisi Dünya Haberleri, 5 Aralık 2013

Ukrayna olaylarıUkrayna'da, Avrupa Birliği taraftarlarının AB ile Ortaklık Anlaşması'nın imzalanmamasını gerekçe göstererek başlattıkları protesto gösterileri hız kesmeden sürüyor.
Grafik Saati kadın
Ukrayna güvenlik güçlerinin göstericilere karsı uyguladığı orantısız şiddet nedeniyle NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen bir açıklama yayınladı.
Haberler
NATO Dışişleri Bakanları ortak bildirisinde yer alan itidal çağrısını da tekrarlayan Rasmussen, taraflara "provokasyon ve şiddetten uzak durma" çağrısı yaptıktan sonra Ukrayna güvenlik güçlerinin göstericilere uyguladığı aşırı şiddeti eleştirdi.
bayan bilen moda kadın güzellik bakım
Rasmussen yayınladığı yazılı açıklamada "Ukrayna'da düşünce ve gösteri hürriyetine saygı gösterilmesi gerektiğini" belirterek "demokrasi ve insan haklarına bağlı kalacak bağımsız ve istikrarlı bir Ukrayna'nın" önemine vurgu yaptı.
deneme öykü edebiyat yazı makale
Avrupa Birliği ise Rusya'yı eleştirerek Rusya'nın Ukrayna'ya 'AB Ortaklık Anlaşması'nı imzalamaması için baskı yaptığını' iddia etti.
Anne baba çocuk annelik yazıları
Yaşanan olaylar üzerine Ukrayna hükümeti Ukrayna parlamentosundan güven oyu istemişti. 450 milletvekili olan parlamentoda yapılan oylamada, hükümetin 226 hayır oyu alması halinde hükümet düşecekti ancak güvensizlik oyları 186'da kalınca hükümet güvenoyu almış oldu.
Grafik Saati kadınlar klubü
Ukrayna'da yapılan araştırmalar halkın yüzde 54'ünün Rusya'ya, yüzde 45'inin Avrupa'ya ve yüzde 1'inin ise Amerika'ya (NATO, Transatlantik Paktı'na) diğer seçeneklere göre daha sıcak baktığını gösteriyor.

Diğer Ukrayna haberlerinden

"Polis Vatan Partisine saldırdı" iddiası
Ukrayna'de neler oluyor, aktörler kim?
Ukrayna: Hükümet güvenoyu arıyor | Almanya Başbakanı Angela Merkel uyardı
Ukrayna: Halk sokakta, eski başbakan Timoşenko ise hapiste direniyor

 
Tags: Ukrayna, Avrupa Birliği, Rusya, ortaklık anlaşması, Timoşenko, Yuliya Timoşenko, Viktor Yanukoviç, AB, protestoları, Maidan meydanı
Copyright: Her hakkı saklıdır  | grafiksaati.com[at]gmail.com  |  gizlilik politikası