Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

yeni hedef sanghay
Yeni hedefimiz Şanghay İşbirliği Örgütü

Erdoğan: Hedef Şanghay İşbirliği Örgütü üyeliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’da katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

2016’dan beri zaman zaman gündeme gelen ŞİÖ üyeliğiyle ilgili soruyla ilgili Erdoğan, “Biz şu anda buraya ev sahibi Özbekistan’ın davetiyle özel konuk olarak katıldık. Şimdi bundan sonraki süreç ise bu işin en ileri kademesine doğru atılacak bir adımdır. Bu adım da tabii önümüzdeki dönemin ev sahibi olacak Hindistan’daki görüşmelerde belki gündeme daha ileri seviyede gelecek. Üye olmak-olmamak hepsi ayrı ama bizim bu ülkelerle olan münasebetlerimiz, bu atılan adımla çok daha farklı bir konuma taşınmış olacaktır.” dedi.

Bu yanıta karşılık sorulan “Kastettiğiniz üye olmak mı?” sorusuna da “Tabii. Hedef o.” yanıtını verdi.

“Tahıl koridoru konusunu Putin’le konuştuk”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le de yaklaşık 40 dakika süren ikili görüşme yapmıştı. Erdoğan, burada tahıl koridoru meselesinin de gündeme geldiğini söyledi:

“Tabii en önemlisi bu tahıl koridoru meselesi. Bununla ilgili olarak attığımız adımlar hakkında Sayın Putin’le burada yaptığımız görüşmede de konuştuk. Malum, tahıl koridorunun gelişmekte olan ülkelerden ziyade az gelişmiş ülkelere yönelik çalıştırılması gerekiyor. Bizim burada oynadığımız asıl rol bu. Burada da onu yine konuştuk; ‘biz az gelişmiş ülkelere bu tahıl koridorunu kullandırtalım, onlara ulaşalım, bunun gayreti içerisinde olalım’ dedik. Tabii Sayın Putin de onun üzerinde özenle duruyor. Bundan sonraki süreçte de biz bunu inşallah en ideal şekilde çalıştırarak az gelişmiş ülkelere bu koridoru nasıl kullandırtacağız, buralara nasıl ulaşacağız, buralara ne yapabiliriz; bunun takipçisi olacağız.” dedi.
 

Kaynak

Resim kaynak

Bu sayfada en çok aranan terimler
şanghay işbirliği örgütü, ab

Copyright: Her hakkı saklıdır | grafiksaati.org[at]gmail.com| gizlilik politikası