Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

fake tube kuruluyor
Fake tube kuruluyor

YouTube yalan haber konusunda eğitici reklamlar gösterecek

YouTube, kullanıcılarını dezenformasyon teknikleri konusunda eğitmek için otomatik reklam vidoları yayımlaya

Karar, Cambridge Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmanın sonucunda verildi. Araştırmacılar, eğitici videoların insanların manipülatif içeriği tespit etme becerilerini arttırdığını ortaya koydu.

İlk aşamada Ukraynalı göçmenlerle ilgili yalan haberlerle mücadele amacıyla Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya’da gösterime başlayacak olan videolar için Google da “Sosyal medyanın yanlış bilgilerin yayılmasını önlemede etkili bir rol oynayabileceğini kanıtlayan araştırma heyecan verici” açıklaması yaptı.

“Gerçeği önceden gösterme” adı verilen çalışma, insanların dezenformasyona maruz kalmadan önce bunun nasıl üretilip yayıldığını öğrenmeleri halinde yalan haberlerin nasıl etkisiz kaldığını ortaya koydu.

Videolar 5,4 milyon kişiye izletildi. Bu kişilerden 22 bini daha sonra bir ankete katıldı.

Araştırmacılar, video izleyen kişilerin, yalan haber yayan bir içerikteki “dezenformasyon tekniklerini hemen tespit ettiğini, güvenilir ve güvenilir olmayan bilgi kaynakları arasında kolayca ayrım yapabildiğini ve bilgiyi paylaşıp paylaşmama konusunda daha doğru karar verebildiğini” gördü.

Araştırma, YouTube’un da sahibi olan Google’la ortak olarak yapıldı. Sonuçlar detaylı olarak Science Advances isimli bilim dergisinde yayımlanacak. 25 Ağustos 2022

Kaynak

Bu sayfada en çok aranan terimler
fake tube,

Copyright: Her hakkı saklıdır | grafiksaati.org[at]gmail.com| gizlilik politikası