Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Rusya-Ukrayna heyetleri İstanbul'da görüştü

Rusya-Ukrayna heyetleri İstanbul'da görüştü; Ukrayna, Türkiye dahil 8 ülkenin garantör olmasını istedi

Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bugün yaptıkları görüşme sona erdi.

Ukrayna heyetinden David Arakhamia, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeyi garantör ülke olarak görmek istediklerini söyledi.

Kiev yönetiminin garantör olarak görmek istediği diğer ülkeler ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Polonya, Kanada ve İsrail.

David Arakhamia, "NATO'nun beşinci maddesine benzer bir garanti isiyoruz. Bu madde ile Ukrayna'ya bir saldırı olması durumunda üç gün içinde garantör ülkelerle istişareler başlayacak ve sonrasında diplomatik bir çözüm sağlanamazsa garantör ülkeler bize asker ve silah desteği sağlayabilecek. Ukrayna hava sahasının kapatılması dahil güvenliğin sağlanması için her türlü adımın atılması mümkün olabilir" dedi.

Arakhamia, "Bu ana maddelerde anlaşma sağlanması bizim için bir prensip meselesi" diye konuştu ve iki hafta içinde garantör ülkelerin müzakerelere davet edilmesini istediklerini söyledi.

29 Mart 2022, 12:13 +03
 

rusya ukjrayna harita

Kaynak

Resim kaynak

Bu sayfada en çok aranan terimler

ukrayna rusya ukrayna rusya savaşı ukrayna rusya son durum ukrayna rusya son dakika ukrayna rusya harita ukrayna rusya son durum haritası ukrayna rusya krizi neden çıktı wiki

Copyright: Her hakkı saklıdır | grafiksaati.org[at]gmail.com| gizlilik politikası