Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin TR  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Özel Arama

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokakta sigara içmek yasaklandı

Sokakta sigara içmek yasaklandı

Tüm illerde yoğun cadde, sokak ve durak gibi alanlarda korona virüs covid 19 pandemi tedbirleri kapsamında sigara içmek yasaklandı. İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgeyle corona virüs covid 19 pandemi tedbirleri kapsamında tüm illerde valilik ve kaymakamlıklarca belirlenecek bazı cadde ve sokaklarla ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda sigara içmek yasaklandı.

Solunum yoluyla kolayca bulaşabilen yeni tip koronavirüs covid 19 pandemi tedbirleri kapsamında salgınının önlenmesine yönelik, özellikle vatandaşların
yoğun bulunduğu cadde ve sokaklarda sigara içenlerin maskelerini çenelerinin altına indirmesinin oluşturduğu risk karşısında İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık tarafından tüm valiliklere gönderilen korona virüs covid 19 pandemi tedbirleri kapsamında korona konulu ek genelgeyle tüm illerde, vatandaşların yoğun bulunduğu, valilik ve kaymakamlıklarca duyurulan cadde ve sokaklar ile özellikle trafiğe kapalı olan bölgeler, ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlara sigara içme yasağı getirildi.

Genelgede, koronavirüs covid 19 pandemi tedbirleri kapsamında salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs covid 19 pandemi salgınının yayılımında son dönemlerde tüm ülkelerde artış yaşandığı ifade edilen genelgede özellikle Avrupa kıtasındaki ülkelerde salgının seyrinde çok ciddi yükseliş olduğu ve salgınla mücadele kapsamında birçok yeni tedbir kararları alınarak uygulamaya geçildiği belirtildi.

Korona virüs covid 19 pandemi tedbirleri kapsamında salgınının yayılımının önlenmesi için maske kullanımı önem taşıyor. Türkiye'de içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik korona virüs covid 19 pandemi tedbirleri kapsamında uyulması gereken kurallar ve korona virüs covid 19 pandemi tedbirleri kapsamında önlemlerin belirlendiği hatırlatılan genelgede, il ve ilçe umumi hıfzıssıhha kurullarınca alınması gereken yeni ek tedbirler sıralandı.

Bu kapsamda, daha önce valiliklere gönderilen genelgeyle korona virüs covid 19 pandemi tedbirleri kapsamında meskenler hariç olmak üzere tüm alanlarda kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, iş yerleri, fabrikalar vb. herhangi istisna olmaksızın maske takma zorunluluğu getirildiği hatırlatılan genelgede, şu bilgilere yer verildi:

"Ancak özellikle vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu/bulunabileceği cadde, sokak, park ve bahçeler gibi yerlerde sigara içtiğinden bahisle bazı kişilerin maskelerini çıkardıkları, aşağıya indirdikleri, doğru şekilde kullanmadıkları görüldü. Solunum yoluyla kolayca bulaşabilen korona Kovid-19 salgınının yayılımının önlenmesi için korona virüs covid 19 pandemi tedbirleri kapsamında maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derece önem taşıyor.

Bu nedenle korona virüs covid 19 pandemi tedbirleri kapsamında maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12 Kasım 2020'den itibaren tüm illerde vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu/bulanabileceği cadde ve sokaklar özellikle trafiğe kapalı olanlar, ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağı öngörüldü."

Korona virüs covid 19 pandemi tedbirleri kapsamında 81 ilde 65 yaş ve üzeri için sokağa çıkma kısıtlaması
Daha önce Korona virüs covid 19 pandemi tedbirleri kapsamında illere gönderilen genelgeyle 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına yönelik uygulamanın il bazlı yapılacak analizlere hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları ve 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranı vb. göre il hıfzıssıhha kurullarınca belirlenmesi gerektiği kaydedilen genelgede, bu konuda alınacak yeni tedbirlere yer verildi.

Bu doğrultuda valilerce, Korona virüs covid 19 pandeminin illerindeki seyri anlık olarak takip edilerek, hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayıları ile 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranında yaşanan artış trendlerine göre 65 yaş ve üzeri vatandaşların gün içerisinde saat 10.00 16.00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmamalarına dair kısıtlamaya gidilmesi yönünde karar alınacak.

Son dönem Korona virüs covid 19 pandemi konusunda gelişmelerine bağlı olarak alınan/alınacak kararlar belirli aralıklarla gözden geçirilerek, belirtilen kriterlerde iyileşme sağlanması durumunda ise kısıtlama aynı usulle kaldırılacak.

Hamdi Çelikbaş 11.11.2020

Ek Bilgi

Semt pazarlarında pazarcı esnafının HES kodu alması zorunlu hale getirildi.

Yayın için son düzenleme

GrafikSaati online Kültür Sanat Dergisi

Grafik Saati culture art magazin



Kaynak

Resim kaynak Photo

 

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yeni Kovid 19 renkleri

Aşı var da biz mi yapmıyoruz  

Aşı olsa aşılayacağız ama

HDP kapatma davası açıldı

Yeni normal

Andy Warhol'un bilinmeyen resimleri

Telif hakkı kime ait

Bu balığı sakın yemeyin

14 doğurdu

Yoksa Satürn gezegeninin uydusu Titan'da hayat var mı?

Konuşan kaplumbağalar

Neden sarılıyorlar

Pusulasını şaşıran kuşlar

Obezite salgını

Popüler kültürün muhteşem bir parçası: Kate Moss

Çamaşır yıkayan köpekler

KPSS sınavı ne zaman? Kamu personeli seçme sınavı başvurusu ve sınav takvimi

Havada migren var

Donald Trump'un azil kararı neden topal ördek

Korona virüs

Kovid 19 aşı odaları nerede

Trump taraftarı bir grup ABD kongresini işgal etti

Doğal yoldan Tip 2 diyabet riskini azaltan bazı gıdalar

Çin aşısı Korona Vak güvenilir mi

Çin aşısı Korona vak hakkında

Korona virüs Sokağa çıkma yasağı

Korona virüs: Otel ve restoranlar 22:00 da kapanacak Türkiye'de Kovid-19'da günlük en yüksek vefat sayısına ulaşıldı

Türkiye'de korona virüste bu güne kadarki en yüksek vaka ölüm ve hasta sayısı

Çantacı Mehmet Baransu için 17 yıl 1 ay hapis cezası

Yeni tip koronavirüs: Yasaklar başlıyor

Oxford-AstraZeneca’nın Kovid-19 aşı adayının son denemesi

Son Korona önlemleri

Dünden Bugüne Koronavirüs

Koronavirüs Covid 19 aşısı: Avrupa Birliği 300 milyon doz için sözleşme imzaladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokakta sigara içmek yasaklandı

Koronavirüs için sokağa çıkma yasağı ne zaman nerede

Kapalı mekanlarda Kovid-19 Corona riski nasıl azaltılır?

Koronavirüs enfeksiyonu Covid 19 salgın riski nerelerde yüksek ve Özellikle riskli meslekler hangileri ?

Koronavirüs ölümlerinde hijyen avantaj mı dezavantaj mı

Covid 19 günün Türkiye istatistikleri

Hamilelikte Korona virüs enfeksiyonu Covid 19

Korona grupları

Joe Biden ve Harris Kazandı

Berat Albayrak neden istifa etti

 

 

Sosyal Medyada Biz

Grafik Saati

Facebook

Twitter

Pinterest

Şirin Gurme

Şirin Gurme Facebook

Şirin Gurme Twitter

Hayata-Dair

Facebook

Twitter

Copyright: Her hakkı saklıdır  | grafiksaati.com[at]gmail.com  |  gizlilik politikası